Ongewenst reclamedrukwerk

Sinds enkele jaren is het mogelijk in Nederland om reclamedrukwerk te weren. Aangezien ik veelal niet thuis ben (alleenstaand, en fulltime baan) heb ik bij thuiskomst geen zin meer om de folders te doorlopen: ze gaan ongelezen rechtstreeks de oud-papierbak in. ja-nee-sticker Zonde toch? Daarom heb ik sinds oktober 2008 een NEE/NEE sticker via de gemeente aangevraagd en op de deur geplakt. Tot nu toe bevalt het mij prima. Mocht je toch de huis-aan-huisbladen willen ontvangen, dan kun je de NEE/JA-sticker op je brievenbus plakken.

Wat bespaar ik hiermee?

Een gemiddeld gezin bespaart ca 3.000 folders, of ruim 30 kg aan papier. Ondanks dat meer en meer reclame met FSC keurmerk op het papier verspreid wordt, is het gewoon jammer om deze verkwisting te stimuleren. Sterker nog: je kan op deze website dezelfde folders digitaal bekijken, zelfs per regio/postcodegebied. En opruimen: dat is snel gebeurd, internet sluiten en PC uitschakelen! šŸ™‚

EĆ©n gedachte over & ldquo; Ongewenst reclamedrukwerk & rdquo;

  • Sadly enough, I discovered a few moments ago this website (www.e-folders.nl) does not exist anymore.
    If you find an alternative for this, please feel free to drop a note!

    Helaas, ik ontdekte zojuist dat de site http://www.e-folders.nl niet langer meer werkt/bestaat. Jammer dat zo’n duurzaam alternatief is afgestorven. Mocht je een alternatief gevonden hebben die vele folders van bedrijven verzamelt beschikbaar stelt (digitaal): voel zo vrij om dit even hier terug te koppelen!

    For now: I found this site http://www.folderkoopjes.nl/ to do the same!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.