Email op de computer: Mozilla Thunderbird

thunderbird-logo-64x64Mozilla Thunderbird is een onderschatte email-client, die lekker vlot en licht op menig computer draaien kan. Heb je dus al een iets oudere PC, dan kun je altijd nog met Mozilla Thunderbird aan de slag.

Waar kan ik Mozilla Thunderbird kopen?

Mozilla Thunderbird is ontwikkeld en wordt verspreid onder de GNU-licentie / Opensource. Met wat kennis van zaken kan iedereen deze gratis binnen halen via internet. Ik heb voor jullie zojuist hier de link geplaatst waar je dit alternatief voor (mogelijk illegaal gebruikte) email-clients kan vervangen. Open Source wil zeggen als: vrij beschikbaar, inclusief broncode. Mocht je zelf verbeteringen hebben gebouwd, of uitbreidingen gemaakt, dan wordt verwacht dat je deze (inclusief de code) beschikbaar stelt voor verdere verfijning. Dat is ‘open source’: open/toegankelijk voor het publiek. Mooi toch zo’n collectief draagvlak?

Ik gebruik normaal gesproken ook een agenda en to-do/takenlijst, waar is deze nu in Thunderbird?

Mozilla Thunderbird is met extensies (zogenaamde plug-ins) uit te breiden. Een alternatief welke ikzelf op mijn PC draai (onder OpenSuse R11 64bit) is de plug-in “Lightning“. Deze kan je installeren nadat je Thunderbird op je PC hebt geinstalleerd.

Hoe kan ik mijn email overhevelen naar Mozilla Thunderbird?

Ik heb voor het migreren naar Thunderbird gebruik gemaakt van een USB-stick (zorg dat deze groot genoeg is, denk aan 1 Gb). Middels het voormalige email-programma (Microsoft Outlook2003) heb ik deze geexporteerd naar een (1) compleet bestand.

Nadat ik opnieuw onder Linux werkzaam was, heb ik de import functie onder Thunderbird gestart, en alle mail ingelezen. Dat was alles! En met de USB-stick gaat dat ook nog razendsnel. Hoe deze acties allemaal uitgevoerd moeten worden, kan ik beschrijven…. doch dit staat hier op internet reeds al voor je uitgewerkt.

In elk geval wens ik je veel plezier met deze gratis software, en hoop dat je er net zo veel gebruik van maakt als ikzelf.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.