Limburgse Energie Subsidie in gemeente Gennep

Provincie Limburg heeft in samenwerking met 38 gemeenten een fonds opgericht, waar burgers, scholen en verenigingen aanspraak op kunnen maken indien men maatregelen treft voor energiebesparing.

Zo ook Gemeente Gennep zie ik in het lijstje verschijnen. “Goh?, horen we d’r ook bij?” Wel erg vreemd dat een dergelijke melding in bijvoorbeeld de jaarlijkse Gemeentegids 2009 nergens te vinden is, of dat hierop in de krant (naar aanleiding van een Burger Ontmoetings Plek over duurzaamheid in de gemeente) niet actiever invulling aangegeven wordt vanuit de ambtenaren.

Bezitters van een eigen woning in Gennep zullen helaas NIETS aan deze regeling hebben: Gennep doet daar vooralsnog niets mee. En dat met een ‘booming’ tak aan nieuwbouw in Gennep zoals op het Pagepark.

En ik kom geregeld langs scholen gefietst/gewandeld, en zie daar zeker ook geen zonnepanelen (met zulke mooie schaduwvrije daken richting het zuiden: zonde!). Maar OCH, ik vergeet het: de subsidie is slechts 3.000 EUR per school…. Tja daar zet je zeker geen innoverende zonne-installatie neer voor electriciteit, laat staan een zonneboiler-systeem om tijdens de gymles lekker warm te kunnen douchen…..

Mijn gevoel hier signaleert weer het gecijfer in de marge: we roepen wel, maar innovatief en vooruitstrevend handelen/invulling geven aan….HO maar! Nee… hoe kan het anders… ’t is Nederland… (en de duitse grens is zoooooo dichtbij šŸ˜‰ )

Meer informatie

Mocht je als school en/of vereniging gebruik willen gaan maken van de Limburgse Energiesubsidie, dan kun je hier meer lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.