Pure Siesta: low-energy wekkerradio

Vandaag bij de firma Oymann Audio Video Service geweest, om daar de bestelde Pure Siesta wekkerradio op te halen. Na wat rondrijden door Weeze-Wemb eindelijk de winkel gevonden, en even rondgekeken. Het viel mij op dat hier een gedreven persoon de kleine winkel runt. Gastvrije ontvangst, zoals Duitsland betaamt. Vervolgens de Pure Siesta (zwarte uitvoering) keurig gedemonstreerd, en het hele pakket compleet in ontvangst genomen.

Bij thuiskomst eens rustig gekeken naar de Pure Siesta: een compacte wekkerradio, en stijlvolle vormgeving (persoonlijk oordeel). Het display is groot genoeg om zonder bril de tijd af te lezen. De scrollende tekst (RDS/DAB informatie) is in een kleiner lettertype voorhanden. Wat leuk is : het display dimt automatisch zodra het duisterder wordt in de directe omgeving van de wekkerradio. Doe je een licht aan dan schiet de helderheid van het display ook omhoog.

De voeding

De voeding wordt verzorgd door een 5Volt voedingsstekker met voedingsblok. Met de energie-spaarstand zal de Pure Sieste rond de 1 tot 1,5 Watt verbruiken. Zonder de spaarstand zal dit hoger liggen, maar…. het tekstgeheugen wordt wel continue aangevuld met nieuwsberichten.

Het geluid

coveragemapdabUiteraard even lekker geluisterd naar de radio. Ik moet zeggen: voor  een kleine (digitale) radio zit er een aangenaam audio-geluid in, wat kraakhelder wordt geproduceerd door de Siesta. De FM-band is tevens erg goed en ruisvrij te ontvangen, de DAB-band is uiteraard geheel digitaal, EN ruisvrij! Aangezien ik dichtbij de duitse grens woon, heb ik veel DAB-zenders van duitse komaf op de ether staan. Nederlandse DAB-zenders heb ik vanuit Gennep nog niet mogen ontvangen. Maar dat kan ook zijn dat ik nog niet echt gesccand heb op deze zenders.

Zoals je hier op het kaartje rechts ziet, valt een groot deel buiten de Randstad buiten het bereik van DAB/DAB+. Maar… vanwege de grensstreek met Duitsland kan ik toch nog een aantal DAB/DAB+ zenders ontvangen en beluisteren (met pop-muziek).

Meer informatie over de ontwikkelingen van DAB/DAB+, het bereik, de technieken en (per land) actuele informatie kun je vinden op World DAB.org

De Pure Siesta, in zwarte uitvoering

Upgrade van software

De Pure Siesta kun je in nabije toekomst voorzien van nieuwe firmware. Door nieuwe firmware te programmeren in je apparaat, kun je de beschikking krijgen over nieuwe functionaliteiten, of worden problemen juist opgelost. Momenteel staat firmware release 1.2 bij aflevering op de wekkerradio.

Eind maart 2009 heb ik dan een nieuwe firmware (release v1.3) geinstalleerd, na een tip van een bezoeker (dank je wel Jurgen!). Middels wat downloaden, aansluiten van de radio aan de PC, en het upgrade-proces activeren was de firmware in een minuut of 2 geplaatst.

Wel viel direct op dat de DAB+/DAB ontvangst niet meer werkte: geen enkele DAB-zender was te vinden. Stond natuurlijk ook vermeld op de Pure-site, waar een unlock-procedure gevolgd diende te worden. In elk geval: helder gedocumenteerd, goed beschreven en begrijpelijk uit te voeren! Dus na het aanvragen van de code, viel 15 minuten later een code in mijn email-postbus en kon ik de DAB-functionaliteit ontgrendelen/activeren.

0 gedachten over “Pure Siesta: low-energy wekkerradio

 • Dank je voor de informatie Jurgen, tot nu toe bevalt de Pure Siesta me uitermate goed!!

  Zojuist (22.00u) de upgrade gedownload via de Pure-website, en de instructies opgevolgd.
  Upgrade moet (helaas) onder Windows gebeuren, dus na een reboot van mijn laptop in Windows verder gewerkt.
  De PURE-Siesta wekkerradio sloot ik aan middels een USB kabel (met miniplug) aan op mijn laptop, waarna Windows volautomatisch de hardware detecteerde, en de driver installeerde.

  Na een dubbel-klik op de upgrade-executable, en wat formaliteiten (OK-ACCEPT-OK-OK-OK), begon de upgrade (die je op de radio moet instellen via de menu-button en optie “Upgrade”). Initieel was mijn firmware v1.2, da’s helder.
  Na een minuut van datacommunicatie tussen laptop en wekkerradio was alles in orde: radio deed het, display was in orde.

  Echter: let op, na de upgrade zijn je DAB+ mogelijkheden gelocked!

  Dit staat ook genoemd op de documentatie. Maar middels een eenvoudige procedure, door je serienummer van de radio op te geven, kreeg ik toegang tot de 8-cijferige ‘unlock’-code en daarmee toegang tot DAB+ functionaliteit (heerlijk in digitale kwaliteit super genieten van muziek!!).
  Na invoeren van de unlock-code in het menu ‘upgrade’ (waar nu versie v1.3 staat), was de code geaccepteerd en de radio gereed voor DAB+ ontvangst.

  Upgrade succesvol, patient leeft! ­čśë

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.