Wasmachine: besparen via verstandig wassen

Meten is weten

Sinds 2006 heb ik een A-klasse wasmachine op zolder staan. Nu ik een vermogensmeter over heb, was ik benieuwd hoe het verbruik qua electriciteit is bij de diverse wasprogramma’s.

Bij het aansluiten van de meter op de wasmachine, viel er direct een sluip-verbruik van 13 Watt te meten! Ondanks dat de wasmachine UIT staat, bleek er dus gewoon op jaarbasis zo’n 113 kWh aan electriciteit weg te sijpelen… šŸ™ Voor mij is dat bijna 15% van mijn jaarlijks verbruik aan electriciteit!!

Ik wil in dit artikel graag meerdere gegevens samenvoegen van de diverse wasprogramma’s. Zondag 11 januari heb ik dit voor een wasprogramma op 40 graden, bonte was gedaan. Ik schat dat er circa 3-4 kilo aan kleding gewassen is. Na afloop was er 1,1kWh verbruikt. Let wel, ik heb tevens de ECO-stand ingeschakeld bij het wasprogramma.

Wordt vervolgd….zodra ik meer was te wassen heb!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.