Als bedrijf efficienter met energieverbruik en WindowsXP omgaan

Bij menig bedrijf, groot of klein, staan werkplekken standaard voorzien van WindowsXP te snorren. Uiteraard kan geen enkel bedrijf meer zonder een PC/laptop als werkplek, maar zeker zo wijs is om eens na te gaan of je als beheer-organisatie mogelijk iets concreets kan doen. Zoals besparen op de electriciteitsrekening van het bedrijf…

Welnu, dit kan al jaren onder WindowsXP. Microsoft heeeft HIER de nodige informatie voorhanden die eraan bijdragen de energierekening te drukken, en daarmee direct ook CO2-uitstoot te minderen.

Daarnaast is ook informatie daar te vinden over energie-besparing in datacenters… Al met al een erg nuttige en gecentraliseerde site met informatie over computersystemen en energiebeheer! Ik zou zeggen: draag het eens naar voren in je eigen organisatie, danwel probeer thuis eens op je PC’s hiervan wat over te nemen. Immers: voor wat internetten en chatprogramma’s heb je echt geen 2 GHz Core2DUO op 100% CPU-load nodig….

Eric: Dank voor je tip!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.