Essent en RWE claimen duurzame bundeling krachten

Zojuist een mailing ontvangen van RWE/Essent wat me even een glimlach liet verschijnen…

“Essent en RWE willen hun krachten duurzaam bundelen” zo luidt de kop.

Essent geeft aan dat samen met RWE ze een groter aandeel op europees niveau hopen te krijgen. Ehmm…┬á volgens mij is vergeleken met RWE de Essent-tak nogal dun/klein qua omvang. Hier doet de zin al suggereren dat Essent juist groter is…hmmmm

Helaas (of : GELUKKIG) ben ik voortijdig al bij Essent overgestapt naar de enige echt duurzame energieleverancier: GreenChoice. Ik hoop dat menig landgenoot eens kritisch gaat nadenken en acties uitzetten als hij/zij daadwerkelijk de kernenergie niet zo ‘duurzaam’ vindt evenals het beleid wat met name bij RWE nogal als risicovol (voor mileu/mens/samenleving) te omschrijven is.

Daarnaast: let op Essent klanten: de groene stroom zal met ingang van 2010 weer opnieuw in prijs aangepast worden. Tot nu toe was de garantie : Groene energie voor de prijs van grijs. Ik zie het scenario al dat deze vorm aanzienlijk meer gaat kosten, en mensen dus weer naar ‘grijs’ overstappen (leer mij de nederlanders kennen…).

Nee…. als mensen daadwerkelijk duurzame samenleving nastreven, danwel als bedrijf maatschappelijk verantwoord bezig willen zijn, dan zal er toch een grote schokgolf van de samenleving dergelijke energiegiganten eens moeten beseffen dat we naar duurzaamheid streven (willen streven). Als energieleveranciers daadwerkelijk duurzaam denken EN doen, dan pas kunnen we grote stappen maken, met vele de-centrale energieproducenten (zowel particulier als bedrijfsmatig). Die schokgolf komt alleen maar als mensen nu eens daad bij woord voeren, en kritisch zijn. Vragen stellen. Wil je daadwerkelijk meer doen, dan kun je zeker overstappen, daarvoor is een mooie overstap-service voor beschikbaar.

ZE (RWE) heeft wel gelijk dat ze duurzamer worden: ze hebben immers Essent toch opgekocht van de aandeelhouders…en dus ook de aandeel van groene stroom die Essent in Nederland exploiteerde… Maar dat is bij de omvang van RWE slechts een druppel op de gloeiende (niet-duurzame) (bak)plaat…. ­čśë

Om even het betoog te ondersteuen, hierbij de grafiekjes voor :

logo_rwe2

essent_small

greenchoice


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.