Onderteken de petitie voor “feed-in” bij duurzame energie

Al maanden organiseren enkele instanties een petitie voor een z.g. feed-in tarief duurzame energie. Deze organisaties (o.a. Kleine Aarde uit Boxtel en Stichting InsNet) hebben duurzame doelen die mede door duurzame energie-productie samengaan.

Wat is nu feed-in tarief?

Feed-in tarief wil zeggen: het bedrag (tarief) wat een energieproducent (particulier danwel zakelijk!) ontvangt voor invoeden (terugleveren) van duurzame energie. Duurzame energie ontstaat uit duurzame bronnen, welke bijvoorbeeld wind (windkracht, middels windmolens), water (waterkracht, denk aan stuwmeren) en zon (zonnestroom middels zonnepanelen). Momenteel ontvangt in Nederland er een bescheiden prijs voor terug, tot een maximum van (sinds kort!) 3.500 kWh op jaarbasis. Deze grens (3.500kWh) kan met wat grotere installaties in no-time bereikt worden, en er loopt in de tweede kamer discussie om dit op te trekken naar 5.000kWh op jaarbasis. De feed-in vergoeding is erg belangrijk om de economische terugverdientijd te berekenen. Door de vele wisselvallige besluiten binnen de nederlandseĀ grens (zowel regering zelf, alsmede ook zeer zeker Economische Zaken, en Senter Novem, danwel energiebedrijven als Nuon/Essent/RWE etc.) wordt bepalen van een terugverdientijd voor de normale man/vrouw erg lastig. Als uniform in een wet (exact zoals de duitse overheid dit in de E.E.G. (Erneuerbare Energien Gesatz) heeft weggeschreven voor de komende 20 (TWINTIG!) jaar, dan kunnen particulieren en bedrijven makkelijker hun besluit nemen en overgaan tot toepassen van duurzame energie-systemen (zonnepanelen, windmolens).

Ikzelf heb deze reeds enkele maanden terug ondertekend, en momenteel staat de teller op ca. 6.000 aanhangers van deze petitie. Kun je jezelf in de verwoordingen vinden, en ben je het met me eens dat we als land onafhankelijkheid van gas & olie moeten bewerkstelligen voor nu en in de (nabije?) toekomst, onderteken en laten we hopen dat deze schreeuw gehoord wordt in den politieke regionen des vaderlandsch… šŸ˜‰

Waar kan ik ondertekenen?

Nou, surf naar deze LINK toe en krabbel daar lustig verder!

0 gedachten over “Onderteken de petitie voor “feed-in” bij duurzame energie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.