Overstap naar GreenChoice: eindafrekening Essent

Vandaag de eindafrekening van Essent (or should I say: RWE? 😉 ) ontvangen. Dat was wel even schrikken, aangezien essent_smallenergiebedrijven gelijk omrekenen naar jaarverbruik, ondanks dat je maar een paar maanden gebruik hebt gemaakt van gas/electriciteit.

Jaren is mijn gasverbruik rond de 800-850 m3 uitgekomen, doch voor 2009 met de strenge koude in januari/februari (en in 2008 november/december!) is dit verbruik ‘sky high’ gegaan: een whopping 1.325 m3 op jaarbasis aldus Essent….

AUW! That Hurts! Resultaat: naast de periodieke incasso van EUR 63 per maand, ook nog de afrekening van EUR 181,61 die ‘even’ geincasseerd gaat worden over de maanden november 2008 t/m februari 2009…. 🙁 Ik ben benieuwd hoe de gezichten gaan vallen van andere klanten die zo maar eventjes lukraak gestookt hebben de afgelopen maanden, en eind dit jaar verwachten ‘weer’ geld terug te krijgen….

Nu moet ik wel eerlijk even terugblikken:

  • Ik ben vanaf eind december even zonder opdracht in de detachering werkzaam, dus wat meer thuis als gebruikelijk/wenselijk (al verwarm ik niet extreem bij, meestal een graad of 18-19 als kamer-temperatuur);
  • de koude in december/januari/februari doen nog een schepje erbij op;

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.