Overstap naar GreenChoice: het dossier

Door computerstoring was het gisteren voor mij niet mogelijk om het dossier van GreenChoice te raadplegen. Doch dit is zojuist gedaan, en ik zie mijzelf geregistreerd staan als klant. Lees verder over de overstap…

Wel valt het mij op dat ik een factor 2 aan electriciteitsverbruik genoteerd sta: op jaarbasis 2.100 kWh. Dat baart mij zorgen, aangezien ik zeker weet dat ik veeeeeeeeeeel minder verbruik op jaarbasis (om en nabij de 1.000kWh). Maar goed… iets om even in de gaten te houden, en ik kan over een kleine maand nieuwe meterstanden doorgeven waarna e.e.a. (als het goed is) herberekend gaat worden.

greenchoice-tarievenVerder kloppen de tarieven, ik heb in elk geval ook nog wat extra korting gekregen ivm het bezit en toepassen van zonnepanelen. Wel wil ik dit nog ergens te zien krijgen, maar goed. Ik ga dit nog eens nader bekijken, wellicht dat door de verhuizing nog e.e.a. naar voren komt.

Klik op de afbeelding hiernaast om een vergroting te bekijken van het klantenoverzicht (tarieven informatie).

Mijn oude voorschot is/was EUR 63 bij Essent (voorgesteld was 68 EUR), en nu bij GreenChoice (voorlopig) op EUR 88.

Zojuist (12:15u) een telefoontje met de klantenservice GreenChoice gehad, en het electra-deel wordt aangepast van 2.100 naar 1.400 kWh. Toch 33% minder! en dus voorschotbedrag naar de EUR 79 per maand (all-in). Oh, en ik kon in 1 keer de klantenservice bereiken, zonder vertragingen en/of irritante “Nintendo” muziek!! πŸ™‚

Mocht jezelf overstappen, vraag dan even mijn klantnummer, dan doe je mij er ook een klein pleziertje mee! πŸ™‚

0 gedachten over “Overstap naar GreenChoice: het dossier

 • Ha die Niels,

  Gefeliciteerd met je overstap naar GC.

  Als je zelf opwekker bent, dan zou je bij “Producten” en “Meterstanden”, bovenaan bij ‘Adres’ een keuzelijstje moeten hebben met twee adressen, bijvoorbeeld “Zonstraat 1” en “Zonstraat 1 opwekking”. Zo is het in mijn GC dossier althans wel. Wellicht dat het nog doorgevoerd moet worden door GC.

  En over je GC-klantnummer: ik zou voorzichtig zijn met het op internet zetten ervan; iedereen die tevens je postcode en huisnummer weet kan samen met dat nummer zΓ³ inloggen in jouw GC-dossier… lijkt mij niet helemaal de bedoeling.

  Groet,
  Berend Wagenvoort

 • Hallo Berend,
  De beschreven aanvullende informatie in het dossier, die kan ik nog niet vinden/achterhalen. Maar goed, ik hou dat in de gaten als PV-bezitter! πŸ˜‰

  M.b.t. klantnummer: tja… de beveiliging zou nog beter zijn met een (zelf in te stellen) wachtwoord in combinatie met het klantnummer. Wie weet wordt dat nog eens aangepast!
  In elk geval: mocht iemand lid willen worden, n.a.v. mijn artikel en/of ervaringen, laat dit even weten dan wisselen we klantnummer uit πŸ™‚

  Duurzame groet,
  Niels

 • Niels,

  Is dit het bedrag dat je maandelijks betaald, of komt er ook nog een bedrag bij van je netbeheerder?

  MVG,
  Jeroen

 • @Jeroen: dit is het gehele bedrag voor de maandelijkse voorshot voor energie (ik neem gas en elektriciteit af van GreenChoice). Er komen geen andere kosten bij van de netbeheerder. Mocht dat wel het geval zijn, dan zal ik dat uiteraard even vermelden.
  De standen zijn door GreenChoice nog even ‘ruim’ ingeschat, maar ik mag eind maart de nieuwe meterstanden doorgeven. Afhankelijk daarvan verwacht ik wel richting of op het voorgaande voorschotbedrag van Essent/RWE terecht te komen. MET de garantie dat groen ook GROEN is! πŸ™‚

 • Hoi Niels, Ik zag dat er problemen waren met de meterstanden. Neem van mij aan dat ons aller netbeheerder (ik neem aan Essent als mede Limburger) hierachter zit. Ik ben zelf al zo’n 1,5 jaar geleden naar Greenchoice overgestapt. In eerste instantie alleen voor stroom (eventjes voor gas, maar dat heb ik sinds juli 2008 niet meer nodig). Het voorschotbedrag was in 1 klap verlaagd van 40 euro (Essent) naar 11 euro (Greenchoice). Zo goedkoop kon Greenchoice niet zijn dacht ik meteen !! Essent netwerkbeheer had gewoon doodleuk totaal niet ter zake doende meterstanden doorgegeven. Als ik dus nietsvermoedend na 1 jaar de eindafrekening had gekregen, had ik als ik niet beter had geweten, Greenchoice hiervan de schuld gegeven en was meteen weer naar Essent terug gerend. Mijn voorbeeld is niet op zich staand !! Diverse collega’s van mij die ook naar Greenchoice zijn overgestapt, hebben iets soortgelijks meegemaakt. Ze geven of een veel te hoge, of een veel te lage stand door !! Ik ben trouwens heel erg verbaasd dat je NU PAS naar Greenchoice bent overgestapt !!!! Een absolute aanrader als je zonnepanelen hebt !!! (Dus ook voor jou, Jeroen Haringman).
  Op mijn website (door mijn zoon gemaakt) ga ik dit jaar een uitgebreid verhaal publiceren over de warmtepomp en de zonneboiler en hoe ik aan een totale energienota van 40 euro all in per maand kom (dus zonder gas). Ons huis uit 1992 heeft nl. een A++ energielabel.

 • Hallo Ger,
  Ik ben inderdaad (ook als mede-limburger πŸ˜‰ ) van Essent naar GreenChoice overgestapt. Waarom nu pas? Tja onbekend maakt onbemind. Heb nu als doel mijn huishouden te verduurzamen, dus ook gewisseld van bank, en nu energieleverancier. Vooral de overname van Essent door RWE is voor mij de druppel geweest. Gelukkig meet ik elke week, en noteer de meterstanden. Ik ga eind maart de nieuwe meterstanden doorgeven aan GreenChoice, zodat het voorschot weer bijgesteld kan worden. Ik ga zeker je website bezoeken!!
  Hier is de woning nog nieuwbouw uit 2006, dus actueel qua isolatie. Welk energielabel het NU heeft: geen idee…. het zal met de zonnepanelen al heel hard richting A-klasse gaan, maar… het kan nog beter!! πŸ˜‰

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.