VEH eist compensatie hoger aansluittarief

De VEH (Vereniging Eigen Huis) gaat nu in de aanval om een compensatie te verkrijgen voor het hogere aansluittarief van netbeheerders. Vooral eigenaren van woningen met een warmtepomp-installatie (voor verwarming/koeling van hun woning middels aardwarmte) zullen op jaarbasis honderden euro’s meer moeten gaan betalen, zonder enige vorm van compensatie te krijgen. Is het credo niet in NEE-derland “de vervuiler betaald”? Waarom wordt hier op structurele wijze een duurzaam burger weer gedupeerd? Juistem… puur uit winstoogpunt! Zonder dat menig woningbezitter weet wat zijn aansluitwaarde is, zal menigeen bij de volgende jaarafrekening een onaangename verrassing voorgeschoteld krijgen.

Zover ik zie in mijn bouwbestek van de nieuwbouwwoning heb ik een hoofd-aansluiting van 25 Ampere. Heeft je woning een aansluitwaarde van 35 Ampere of meer: dan wordt het ” kassa” !!

Deze maatregel levert de netbeheerders een besparing van circa 30 miljoen Euro per jaar op! Tel uit ‘hun’ winst!

Laten we allemaal hopen dat de heer Paulus Jansen in de Kamer eens fel van leer gaat trekken, koppen met spijkers gaat slaan, en een mooi duurzaam (en blijvend!) pad inslaat voor alle decentrale energie-producenten en duurzame burgers!!

TIP van Niels:

  • Controleer op uw jaarafrekening van uw energiebedrijf welk aansluitwaarde uw woning heeft. Indien u veelal zware apparatuur heeft en gebruikt, zoals jacuzzi/zwembad, slijpmachines, cirkelzaag en dergelijke, dan KAN een zwaardere hoofdaansluiting van nut zijn (35 Ampere of meer).
  • Uw energiebedrijf kan op verzoek de hoofdaansluiting aanpassen naar wens. Groepen in een woning zijn veelal met een 16 Ampere zekering/aardlek afgezekerd, de hoofdaansluiting kan veelal 25, 35 of meer Ampere zijn.
  • Aanpassen naar een andere waarde, dat is mogelijk. Soms zelfs via een website te regelen. Zie hiervoor de website Huisaansluitingen.

(Bron: Vereniging Eigen Huis)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.