Terugblik zonnepanelen maart 2009

In maart zou het tij keren: de zon komt hoe langer hoe beter achter de wolken vandaan…. Helaas was het nog fiks koud bij perioden, en echte zon had ik hier in Noord-Limburg pas in de laatste week van maart.

In elk geval produceerden mijn panelen weer een 126,35 kWh aan duurzame groene energie (genormeerd: 73,88 kWh/kWp).

Bijgaand de nauwkeurig bijgehouden maand-grafieken die ik op Sonnenertrag registreer. Opmerking (nogmaals, maar dat terzijde): met ingang van januari 2009 heb ik elke string aan panelen gekoppeld aan een geijkte ferrarismeter (enkel-fase). Eerdere metingen zijn met een digitale Brennenstuhl PM-230 gebeurd en kunnen (aannemelijk) afwijken zoals door Kassa! eens getest is in samenwerking met Hardware.Info.

1 Comment

  1. Mooie opbrengst, zelfs ietsje betere opbrengst dan bij Amsterdam in de buurt. Zelf kom ik op 71,7 Kwh/kwp uit bij een installatie van 1750 Wp.
    Groet, Minse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *