Windmolens in de regio Noord-Limburg

Tijdens het surfen trof ik een particuliere website aan van de heer Otten uit Cuijk. Helaas is de website wat verouderd of mogelijk niet meer up to date (in 2004 opgezet), maar toch de moeite waard om eens nader te bekijken.

Zeker het initiatief is lovenswaardig, en ik hoop dat ook mijn gemeente (Gennep) eens daadwerkelijk gaat samenwerken, en een aantal windmolens van significante omvang langs de autosnelwegen A73/A77 plaatst. De bovengenoemde site is wel interessant om door te nemen, waar ook gekeken wordt naar masthoogte versus energieproductie, geluidsoverlast etcetera.

Ik had graag ook inzicht willen hebben in de websites van de ‘tegenstanders’ van windenergie (Tegenwind Heumen, Qurelant), doch deze zijn niet meer te vinden. Daarnaast is wel een kanttekening te maken dat dit werkstuk van scholieren in 2004 is gevoerd, en ook met die situatie rekening gehouden dient te worden.

Ik ben het niet eens met de conclusies:

  • Bebouwde kom met mens en dier zou je zowiezo moeten mijden: kale/open vlakten bieden de meeste wind voor de molens, en de minste overlast voor omwonenden. E.e.a. is naar mijn weten reeds in de huidige vergunningaanvraag al opgenomen zijn;
  • klimaatverandering is alleen te veranderen op wereldniveau? ONZIN! Beter milieu begint bij jezelf! Niets doen heeft een nog beroerdere terugverdientijd! šŸ˜‰ Hiervoor moet je zeker niet de verantwoording afschuiven op wereldniveau, doch ook lokaal/regionaal een trekkersrol in gaan vullen!

Mijn verwachting is dat als na 5 jaar een nieuw onderzoek gedaan wordt, en bestuurders (lokale overheid) en burgers voorzien worden van feitelijke en actuele /getoetste informatie, dat een dergelijk onderwerp een groter draagvlak krijgt. Doch… de lokale overheid ziet liever het geld van verkoop van energiebedrijven (Essent aan RWE, binnenkort Nuon aan Vattenfall) naar zichzelf stromen in plaats van duurzaam in te zetten in hun werk/bestuursgebied.

Daarom maar tijd dat burgers eens een daadkrachtig signaal af gaan geven, voor ze zelf gepeperde rekeningen krijgen vanwege afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.