Schoenenfabrikant gaat zonnige toekomst tegemoet

Grisport heeft 10.600 PV-panelen geplaatst
Grisport heeft 10.600 PV-panelen geplaatst in de plaats Castelcucco

Schoenenfabrikant “Grisport” heeft het licht gezien. Let wel: het zonlicht! 😉 Ik vond toevallig een stukje over deze fabrikant (groot producent van m.n. outdoor/wandelschoenen), waarin met trots aangekondigd is dat ze duurzame energie een warm hart toedragen en hun bedrijf daarmee voorzien van zonnepanelen voor de productie van schoenen.

Op een oppervlakte van 30.000 vierkante meter is in Italie 10.600 zonnepanelen geinvesteerd en geinstalleerd, welke goed zijn voor 1.4 Megawatt aan vermogen. Jaarlijks wordt hiermee voorkomen dat 1.000 ton CO2 in de atmosfeer wordt gebraakt.

Hoeveel kWh er op jaarbasis geproduceerd wordt, heb ik nog niet kunnen achterhalen, maar…. dit is innovatief te noemen vergeleken met de kleine opstellingen in ons eigen lage land 😉

Investering van bovenstaand staaltje duurzaamheid : 8 miljoen Euro. Welke producent/fabrikant/bedrijf gaat een dergelijke vertaalslag naar duurzaamheid op zo’n omvang ook opvolgen (of beter: overtreffen 😉 )?

Grotere kaart weergeven

Inmiddels schalt het daar in de bedrijfskantine: “I am walking on sunshine whoooo, and sure it feels good!! Oh yeah now!” (van de band “Katrina and the Waves”)  😉

Bron naar de informatie

0 gedachten over “Schoenenfabrikant gaat zonnige toekomst tegemoet

  • @Jeroen: het is as far as I know een werkelijke foto. De installatie zal per juni 2009 a.s. operationeel worden, dus het kan zijn dat de PV-panelen er al staan, maar de koppeling aan lichtnet nog in afrondende fase is.

  • Italië kent ook “nogal wat” bureaucratie rond zonnestroom. Er gaan geruchten dat “der Berlusconi” (soort mislukte Mussolini) geen fan is van zonne-energie (te weinig belasting inkomsten overblijvend?). Dus dan weet je het wel weer.

    Volgens analisten gaat Italië in ieder geval wel “boomen”. Dat blijkt wel uit dit soort initiatieven. De crux is natuurlijk: hoe lang gaat het duren voordat een of andere laffe politicus of ambtenaar een “cap” in de markt gaat gooien. Als de verhalen over windenergie fraude op Sicilië op waarheid berusten, en de aandacht van de maffia gaat zich verleggen naar het veel lucratievere wereldje van de zonnestroom, moet ik nog zien hoe lang die “boom” zal voortduren.

    Tel uw zegeningen. Weer 1,4 MWp gescoord. Volgens de PVGIS calculator met standaard instellingen en kristallijne technologie zou daarmee voor het nabijgelegen Montebelluna aan de voet van de Alpen ongeveer 1,52 miljoen kWh/jaar gegenereerd moeten kunnen worden bij zuid opstelling.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.