Sluipverbruiker: de satelliet-decoder

Ik heb thuis geen kabel-aansluiting afgenomen bij Essent, en zit al jaren tevreden te kijken (en luisteren) naar storingsvrij beeld met surround-sound  (indien aanwezig). De decoder dient echter wel ingeschakeld te staan (in elk maxplus2100sgeval op stand-by) om elke maand nieuwe sleutels van CanalDigitaal te ontvangen.

Echter, sluipverbruik wil ik zo veel mogelijk uitsluiten… Nu kan ik wel elke avond achter de schappen op zoek gaan naar de hoofdschakelaar op deze decoder, maar …. dat werkt niet.

Dus vanaf afgelopen week is de decoder nu snoei-hard op de 6 polige verloopdoos aangesloten, waar ik met 1 druk op de hoofdschakelaar vele apparaten uitschakel (spanningsloos maak): de televisie, de DVD-speler, de HT-receiver, de subwoofer, en nu dan ook de decoder.

Volgens de documentatie van de MaxPlus 2100s decoder, is de maximale vermogensopname vastgesteld op 20 Watt. Ik heb helaas (nog) geen nauwkeurige vermogensmeter bij de hand, maar ik neem aan dat dit bij ingeschakelde toestand is, en niet bij stand-by. Wat het stand-by verbruik is, kan ik helaas (nog) niet aangeven.

Wel moet ik dus een enkele periode in de maand de decoder ingeschakeld laten staan, voor een dag of twee, tot het abonnement door CanalDigitaal geactualiseerd is…

Meting verricht met Apparaat Verbruik (actief) Verbruik (stand-by) Verbruik jaarbasis 24/7 Energiekosten op jaarbasis
Cresta RCE-1106 MAXplus 2100s 14 Watt 7 Watt 50,4 kWh €13,61

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.