Solar Days 2009: 15 t/m 22 mei

logo_solar_daysDit jaar zijn de Solar Days weer aan de beurt. In de periode van 15 tot en met 22 mei zijn er in het gehele land duurzame landgenoten dienstverlenend bezig om geinteresseerden een rondleiding/uitleg te geven over zonnepanelen, zonneboilers, warmtekrachtkoppelingen en andere energie-besparende / duurzame toepassingen.

solardays2009

Vorig jaar heb ik al eens meegedaan, doch erg druk had ik het niet. Dit keer houd ik in het weekend (16, 17 en  23 mei) een inloop-middag (zeg van 12.00 tot 16.00u) voor mijn zonnepanelen.

Ben je geinteresseerd en in de buurt van regio 0485, dan staat de koffie klaar en kun je de technieken van dichtbij aanschouwen. Ik zou het op prijs stellen als je via het contactformulier even mij informeert over je komst.

Uiteraard adviseer ik je om dit bericht in de gaten te houden. Mocht onverhoopt mijn planning komen te wijzigen, dan zal ik dat hier vermelden.

LET OP: door omstandigheden is op dit moment (7 mei) helaas 24 mei in het gedrang gekomen (u bent  toch van harte welkom van 10.00u tot 12.00u op deze zondagen). Wenst u toch op deze data te komen kijken (fysieke rondleiding inclusief), neemt u dan vooraf even contact met mij op!

Voor meer informatie over duurzame mensen die open huis houden, kun je hier terecht

0 gedachten over “Solar Days 2009: 15 t/m 22 mei

 • Joepvanlaarhoven zegt:

  Ik heb gisteren ook mijn windmolen op een zonnecel in elkaar gezet

  Ik heb een demo pv paneel 100×75 cm zonder omvormer maar wil hier rechtstreeks as zondag bij mijn solarday een ventilator of zoiets op laten draaien
  Heb je enig iedee of dit zo lukt

 • @Joep: je moet zowiezo even kijken welke spanning je ventilator/motor heeft. Mocht je PV-paneel meer spanning leveren (klemspanning van bv. 24 Volt), dan zou je zonder problemen een 24Volt motor (van de ventilator er op kunnen plaatsen).
  Het is gelijkstroom/spanning, en meestal is het geval dat bij een lagere spanning op de ventilator-motor EN het aanbieden van een hogere spanning het toerental (omwentelingen van de wieken) toeneemt.
  Let er wel op dat je een gelijkstroom-motor neemt, en geen wisselstroom-motor!

  Moet dus wel mogelijk zijn, jouw idee!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.