Terugblik op de ALV 2009 van ZPV

Vandaag terug van de ledenvergadering van de Zonnestroomproducenten Vereniging, welke dit keer in Boxtel gehouden werd. Na een introductie en welkom door Floris Wouterlood, voorzitter ZPV, werden de zaken van de ledenvergadering besproken en afgehandeld.

Na afloop konden de aanwezigen genieten van een bescheiden lunch met soep en brood. Na de lunch/pauze was er gelegenheid om met een rondleiding mee te gaan. Er waren 2 keuzes: een rondleiding over “De kleine aarde”, waar diverse duurzame technieken getoond worden aan het publiek, en een rondleiding over de woonwijk “In goede aarde”, waar vele duurzame zaken al vanaf beleid tot uitvoering/oplevering op huizen zijn toegepast. Naast het toepassen van zonnepanelen op de daken (en/of zelfs zonneboilers), was er ook oog aan duurzaam hout/verfstoffen, isolatie/ventilatie, warmtepompen, en nog veel meer zaken die van belang zijn. Resultaat: een standaard opgeleverde woning voldoet reeds aan de EPC norm (Energie Prestatie Cijfer) met 0,5 !!  Ter vergelijking: menig standaard woning doet bij nieuwbouw rond de 0,7 als EPC norm.

Klik hier voor een aantal sfeer foto's van de ALV 2009
Klik hier voor een aantal sfeer foto's van de ALV 2009
Klik hier voor een aantal foto's van de rondleiding over de woonwijk "De groene aarde"
Klik hier voor een aantal foto's van de rondleiding over de woonwijk "In goede aarde"

0 gedachten over “Terugblik op de ALV 2009 van ZPV

  • @Floris: jazeker, heb zelf gekozen voor de rondleiding door de duurzame woonwijk, maar heb uiteraard ook mijn ogen de kost gegeven op/rond “De Kleine Aarde”. Vooral die glazen PV-panelen zijn zeer interessant! 🙂

    @Polderratje-toe: ja ja… you’re right! Ze weten heus wel wat ik bedoel! 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.