Voorjaar breekt door: HR-ketel aangepast

Nu het voorjaar letterlijk doorbreekt, en lekkere zonneschijn de planten laat groeien alsof het kool is, kan je in huis weer wat zaakjes regelen voor aangenaam lage energie-rekeningen!

Zo heb ik op de HR-ketel de temperatuur van de centrale verwarming terug geplaatst van 60 graden Celsius naar 30 graden Celsius. Nu zal de ketel nog wel eens aan kunnen springen, en water verwarmen terwijl dat niet nodig is. Nuhoneywell stopt de ketel dan al snel bij het bereiken van de water-temperatuur op 30 graden Celsius.

Alle beetjes helpen, toch?

Denk je ook nog aan de klok-thermostaat? Wellicht schakelt die nog steeds steevast in en uit op vaste tijden. Uiteraard heb je de zomertijd ook er in gezet. En…. wellicht dat de temperaturen in de klok-thermostaat ook lager kunnen, zonder comfort in te leveren. Aangezien ik grote ramen op het zuiden heb, wordt mijn woning toch wel opgewarmd door de zon. De klokthermostaat staat hier op een continue-temperatuur instelling van 15 graden Celsius.

Succes!

0 gedachten over “Voorjaar breekt door: HR-ketel aangepast

  • Is dat zo?
    Dit had ik nog niet eerder gehoord; maar volgens springt die van mij eigenlijk nooit aan als het niet koud is.

  • @miss J.: Meten is weten šŸ˜‰
    het is wel logisch dat de CV-watertemperatuur periodiek gestookt wordt. Hier in elk geval slaat de HR-ketel na 24 uur aan voor een zelf-test, pompbeweging en even ‘aanslaan’ van de verwarming. Ook al is het niet nodig.
    Punt is: door de temperatuur in het verwarmingscircuit laag te zetten (ipv de gebruikelijke 70-80 graden Celsius), zul je in het voorjaar bij aangename temperaturen ook niet extreem hoeven bij te verwarmen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.