Artikel in “De Gelderlander” : overstappen van energiebedrijf

Enige tijd terug heb ik een oproep geplaatst op de site om de Gelderlander te voorzien van input over problemen met het overstappen/verhuizen van energieleverancier.

Zo heeft de betreffende journalist mijn klacht van Enexis omgebogen in het artikel naar het probleem voor GreenChoice.

Uiteraard klopt dit niet! Ik als klant lever mijn eindstanden aan de nieuwe leverancier (GreenChoice), waarbij achter de schermen Essent een verhuis/overstap signaal ontvangt. Zij spelen deze signalen tevens door naar hun netwerkbedrijf, wat sinds enige tijd door wet/regelgeving gescheiden moet zijn. Het netwerkbedrijf voor Essent heet Enexis. Helaas geeft Enexis daar na het signaal door naar de nieuwe leverancier (GreenChoice), met hun meterstanden. EN DAAR GAAT HET FOUT!!! potverdriedubbeltjes….

Helaas meent de journalist dit zonder navraag per telefoon/email maar naar eigen hand te gaan zetten…. Kennelijk een communicatie-probleem… Nou… ik ga toch een signaal richting De Gelderlander zenden, om rectificatie vragen aleer ze nog meer onzin/wartaal gaan publiceren. Want… het valt op hoe slecht de gemiddelde Nederlander op de hoogte is van hun energierekeningen en hoe e.e.a. in elkaar steekt… Waardoor nu de goede onder de kwade gaan lijden door dit soort onjuiste berichtgeving door kranten…. 🙁


***UPDATE 16 mei 2009, 14:30u***

Zojuist de betreffende redacteur (dhr. Van Alem) per email verzocht tot rectificatie. En geadviseerd voorafgaand het plaatsen van teksten even met betrokkenen/geinterviewden/gequote mensen door te nemen.

***UPDATE 18 mei 2009, 17:30u***

Dhr. Van Alem heeft per abuis de 2 leveranciers daadwerkelijk in zijn artikel verkeerd zijn geplaatst. Hij heeft mij verzekerd dat er een verzoek tot rectificatie alsnog gepubliceerd wordt. Hartelijk dank Chris!! 🙂 Het is inderdaad zo dat Essent/Enexis een onjuist stand doorgegeven hebben aan GreenChoice. En NIET andersom!

Detail van artikel "De Gelderlander" dd 16 mei 2009
Detail van artikel "De Gelderlander" dd 16 mei 2009


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.