CO2-compensatie: het Hivos klimaatfonds

hivos_klimaatfonds_logoEr zijn vele mogelijkheden om je CO2-footprint te compenseren door een financiele donatie. Zo heb je Greenseat, Trees-for-travel, en dan ook het Hivos klimaatfonds. Aan dit klimaatfonds doen vele bedrijven reeds mee, zoals daar zijn de omroep LLINK, VROM, Atos Origin, Wereldwinkel, Banktrack, Natuurmonumenten, Gemeente Houten, Stedelijk Gymnasium Leiden, Milieudefensie enzovoort!

Wat doet Hivos?

Hivos investeert in projecten die verbeteringen voor de mensen en ontwikkeling brengen en die:

  1. óf broeikasgasuitstoot verminderen (zuinige fornuizen en biogas installaties);
  2. óf geen extra CO2 uitstoot veroorzaken (elektriciteit uit waterkracht).

Je kan zelf (als particulier danwel als organisatie) deelnemen aan het Hivos klimaatfonds, en daarmee bijvoorbeeld je vliegvakantie compenseren, of juist de auto/bus/trein-kilometers. Met de donatie wordt dan middels projecten duurzaam geinvesteerd.

Bomen aanplanten doet Hivos niet, aangezien dat een korte termijn oplossing is, die geen zekerheden biedt voor de toekomst. En terecht… Bomen blijven planten is leuk, mooi en nobel. Maar er moet een transitie plaatsvinden waarbij we (lees: de mensheid) afkicken van onze verslaving aan fossiele brandstoffen (steenkool/bruinkool, aardgas, ruwe olie (en afgeleide brandstoffen als LPG, benzine, diesel, kerosine), en de alternatieven (windkracht, waterkracht, zonne-energie)  een juiste plaats geven in de samenleving.

In elk geval de Hivos Klimaatfonds is nu als link opgenomen, evenals Greenseats en Trees-for-travel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.