Gezocht: duurzame auto-en motorverzekering

Ik heb al een lange tijd gezocht naar alternatieven, waarbij de verzekeringsmaatschappij daadwerkelijk aantoonbaar een en ander doet aan duurzaam ondernemen. Helaas heb ikzelf nog niets van een dergelijke bedrijfsvoering kunnen ontdekken, en daarom deze oproep maar op mijn blog.

Ik zoek, voor zowel de auto als motor, een verzekeraar die deze verzekert, in combinatie met duurzaamheid/duurzaam ondernemen (en dit ook kan aantonen).

Mocht jijzelf een dergelijke verzekeraar gevonden hebben, laat dan een reactie hier achter met de noodzakelijke gegevens (zoals website, naam van de maatschappij, verzekerd object, maand/jaarpremie, en eventuele bijzonderheden).

Uiteraard is het duurzaamste wat ik kan doen de auto en motor verkopen, doch… da’s niet zo handig als je deze voor je woon-werkverkeer met name nodig hebt. De motor overigens, staat al ruim een jaar stil in de garage, dus duurzamer kan bijna niet meer 😉

Momenteel heb ik zelf de volgende maatschappijen gevonden. Mocht je ervaringen hebben: reageer aub! 🙂

Mocht ik in de tussentijd eindelijk het besluit genomen hebben, dan volgt uiteraard een update!

Eén gedachte over & ldquo; Gezocht: duurzame auto-en motorverzekering & rdquo;

  • Even de update voor dit artikel:
    de prive-auto (Peugeot 206 2.0HDi) is inmiddels verkocht aan een particulier, en ik rijd nu in de Honda Civic Hybrid van het werk (dus lease-auto).

    Voor de motor heb ik besloten om per 10 september a.s. de verzekering onder te brengen bij de KNMV, wat in vergelijking met Interpolis weer 10 eur op jaarbasis goedkoper is.
    Helaas kon ik niet succesvol een maatschappij vinden die de motor als een groene/duurzame verzekeringsvorm (evt. met CO2-emissie rechten in opgenomen, naast duurzame(re) bedrijfsvoering) kon opnemen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.