Orde op zaken stellen: de meterkast

meterkastIn de meterkast is ten tijde van de bouw/oplevering (2006) door het installatiebedrijf gewoon klakkeloos de groep genummerd, en met een spijker & blad de toelichting op de groep achtergelaten. Niet professioneel/netjes, maar ach het werkt…

Toch kan het beter: de maatvoering van de groepen is uniform, en bedraagt 18 mm (of veelvouden ervan).

Via deze website kun je middels je Internet Explorer (ik kreeg deze niet met Firefox aan de praat) de groepen uitwerken, inclusief kleurcodering, en omschrijving. Nadeel is echter: de hoogte van de tekst is beperkt. Standaard is er in mijn meterkast ca. 3,5 cm ruimte ONDER de groepen, en dus moet er zonder problemen meer tekst in kunnen worden geplaatst.

Gelukkig heb ik middels OpenOffice de maten in de kolommen en rijen ingevoerd, en zelf met tekst eenzelfde sjabloon gemaakt. Je kan hier mijn OpenOffice document (Calc) downloaden. Met wat aanpassen kun je zelf je meterkast netjes documenteren 🙂 Bij het uitprinten moet je het papierformaat instellen op landscape (liggend formaat), dan komt alles op schaal 1:1 uit de printer rollen. Even knippen/snijden, en netjes monteren!

Meterkast sjabloon

0 gedachten over “Orde op zaken stellen: de meterkast

  • Een meterkast sjabloon?
    Daar had ik nog nooit van gehoord – ook nog nooit gezien, terwijl ik toch een hoop meterkasten gehad heb.
    Wat een uitstekend idee! Ga ik zeker maken in mijn nieuwe huis!

  • @J.: het voordeel is dat alles nu lekker gedocumenteerd is, en zelfs voor een leek het mogelijk is om de juiste groep spanningsloos te maken (of juist te herstellen).

    Het is wel bruikbaar op de getoonde uitvoering van de meterkast in recente nieuwbouw. Of/hoe e.e.a. in elkaar steekt bij andere uitvoeringen: geen idee. Maar wellicht brengt dit mensen aan het knutselen tot een leuke en professionelere afwerking van de meterkast 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.