Solardays 2009: de voorbereidingen

Inmiddels bij ODE (dank je wel Esther Zumpolle!) op de kalender geplaatst, zodat ik bezoekers kan ontvangen. Ik ben erg benieuwd naar de opkomst, dat houdt het allemaal wel spannend!

Lees hier verder over de voorbereidingen die ik tot nu toe getroffen heb…

Zojuist via de pakketdienst van TPG een promotie-pakketje ontvangen, met daarin flyers, ballonnen, folders, posters, en een heus bouwpakketje van een door zonneenergie aangedreven molen.

Het molentje is inmiddels opgebouwd, en draait er lustig op los!

solar-mill

Wel is helaas door omstandigheden de zondag-openstelling in het gedrang gekomen. Mocht u toch op deze zondag wensen te komen kijken (het betreft zondag 17 mei en 24 mei a.s.) neemt u dan vooraf even (bijvoorbeeld middels het contact-formulier op deze website) contact met mij op. Dan passen we er zeker een mouw aan vast!

Verder acties vooruitlopend op de Solardays:

Ik heb inmiddels bij kwalitaria Geurts in de buurt (zeer duurzame bedrijfsvoering: 64 zonnepanelen, warmtekrachtkoppeling, LED verlichting, zonneboiler etcetera etcetera) een poster achtergelaten in de hoop alvast wat kijkers te lokken. Verder ga ik nog naar een aantal makelaars in de buurt om daar een exemplaar te overhandigen (er zitten er hier een stuk of 3 op loopafstand).

Daarnaast heb ik de lokale omroep Gennep een mail-bericht gestuurd, wellicht dat op deze wijze ook nog een leuke reportage (danwel vermelding op kabelkrant) kan komen!

Zaterdagmiddag een flyer/poster bij het Gemeentehuis in de brievenbus gestopt. Ik schrok wel: er hing een EPC-label in de etalage, waarop de score van het gemeentehuis te zien is: een shocking energie-verslurpende F-rating!! Dames en heren ambtenaren: dat moet beter kunnen! Ook bestaande bebouwing kan geoptimaliseerd worden! Kom anders eens babbelen, ik heb genoeg ideeen voor jullie!

Daarna naar de makelaar Smedema gegaan, en ook daar een poster achtergelaten. Hopelijk zullen ze deze maandag a.s. mooi zichtbaar in de etalage hangen….Update 13 mei: na sluitingstijd zag ik nog steeds geen poster bij deze makelaar (groot in deze regio). Jammer, dat ze bij twijfel niet even contact met mij opgenomen hebben… dus de hyperlink van deze makelaar verdwijnt uit deze blog. Duurzaamheid…. ‘maar niet in Gennep’ lijkt het haast wel.

Oproep in "Weekend krant" 8 mei 2009.
Oproep in "Weekend krant" 8 mei 2009.

Zojuist (zondag) terug van een bezoek aan mijn ouders, en in de regioneel verspreidde Weekend-krant blijkt een kort artikel te zijn geplaatst over de SolarDays en mijn bezoek-adres! Nou… ben benieuwd! 🙂 En uiteraard voor mijn wijk/buurt op Buurtlink nog een oproepje geplaatst.

Voor de geinteresseerde bezoeker zal ik trachten de laptop aan een omvormer te koppelen, zodat real-time de gegenereerde opbrengsten op het scherm af te lezen zijn via een grafiek. Dit alles gebeurd met de z.g. RS485 interface.

Mochten mensen alsnog willen komen kijken op andere dagen, dan kan dat in overleg: op mijn poster aan de straatzijde staan contactgegevens 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.