Solardays 2009: verslag zaterdag 23 mei

logo_solar_daysDit weekend houd ik nog open huis voor de Solardays 2009: de dagen waarop eigenaren van zonnepanelen, zonneboilers en andere duurzame initiatieven geinteresseerden een kijkje in de keuken gunnen.

Hoewel ik weet dat de European Solardays op 22 mei ten einde is gekomen, heb ik bewust voor dit aansluitend weekend gekozen. Immers… iemand met interesse zou mogelijk vorig weekend verhinderd kunnen zijn, dan is dit een alternatief.

Vanochtend rond 8.30u heb ik een laptop reeds aan de Soladin gekoppeld om de opbrengst van 1 string panelen grafisch weer te geven. En gezien de vooruitzichten wordt het ook nog een erg zonnig dagje! Wat kan je nog meer wensen? Nou… bezoekers! In elk geval heeft gisteren (vrijdag) een artikel (eerder genoemd in deze blog) in de Weekendkrant gestaan, waar mogelijk wat toeloop van komen gaat. In elk geval staat de telefoon nog erg stil.

Zoals ik nu zie (11.30u) zal vandaag een superdagje gaan worden voor de zonnepanelen! Een wolkenloze hemel, en rond de 23 graden Celsius!

2009-05-23_112708Helaas is de meting op de laptop rond 10.30u vastgelopen (applicatie reageerde niet), dus helaas…. geen volledige dagopbrengst vandaag te zien….

12:48u: de wasmachine draait een wasje, met de Cresta verbruiksmeter ertussen. Ben benieuwd wat daar het verbruik van is nu ik een nauwkeurige meter heb. De zonnepanelen spinnen bijna maximaal, op dit moment gaat er zo’n 3x 470Watt het lichtnet op/in (1.410 Watt duurzame CO2 donkergroene energie). En over een minuut of 10 hoop ik de eerste belangstellenden te kunnen informeren over zonnepanelen en andere zaken… duimen dus!

De stand met materialen van o.a. ODE, De Windvogel en Triodos
De stand met materialen van o.a. ODE, De Windvogel en Triodos

16:05u: Een inwoner van Gennep is uit belangstelling komen kijken! De hond kreeg een verse bak koel drinkwater aangeboden, en de beste man liet ik met trots de zonnepanelen zien. Uiteraard nog over andere zaken besproken zoals de SDE subsidie en zo.

17:27u: Hoe later de avond ehhh middag, hoe schoner het volk! Op de valreep kwamen toch nog een gezin (familie Kerkhoff met wie ik de Hotfill inkoopactie coordineer) en een man uit Gennep een blik werpen op de zonnepanelen. Ze vonden het erg leuk hoe visueel gemaakt werd hoe de produktie real-time loopt.  Uiteindelijk sluit ik deze middag af met in totaal 4 volwassenen en 2 kinderen die kwamen kijken 🙂

Terugblik op vandaag

Ondanks de rust, toch nog een paar bezoekers mogen verwelkomen. Helaas kan ik de meet-resultaten van de logging niet laten zien: de (freeware) applicatie van Fred Janssen reageerde niet, met gevolg dat ik al mijn metingen van deze dag kwijt ben geraakt 🙁

Verder geen telefoontjes gehad, dus ik verwacht morgen geen toeloop. Nadeel is dat er ook een (internationaal) volleybaltoernooi gehouden wordt, dus menigeen zal wel aan het sporten zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.