Solardays 2009: zondag 17 mei verslag

logo_solar_days

Inmiddels weer fris gedouched en wakker, kijk ik naar buiten: “verdorie” mompel ik. Het is hier nu niet super weer om zonnepanelen te zien werken aan hun duurzame portie energie. De lucht zit dicht van de dikke bewolking, en het regent / motregent ook nog….

Vrees dat vandaag niet veel bezoekers gaan komen, maar houd moedig vol. Immers, na regen volgt zonneschijn 😉 Zojuist rond 13.00u de eerste geïnteresseerden mogen ontvangen, waarvan een man van de regionale krant is 🙂 Kijk dat is toch een opsteker/schouderklopje (of zelfs zonnestraaltje) waard!

Na een kort gesprek en uitleg, is uiteraarde de installatie met zonnepanelen getoond. En alsof de goden er mee speelden: juist op dat moment schoot de Soladin omvormer in de begrenzing van 498Watt. De grafieken die real-time op mijn laptop getoond zijn, brachten een indruk hoe goed zonnepanelen het wel niet doen!

Uiteraard nog andere zaken omtrent duurzame energie, en een duurzamere samenleving de revue laten passeren. En na de statie-portret reportage (tussen de panelen!) was het mooi moment om weer afscheid te nemen.

Hopelijk komen er nog een aantal bezoekers langs…

De dagopbrengst
De dagopbrengst

Eind-resultaat

In elk geval 3 geinteresseerden netjes ontvangen en rondgeleid, uitleg gegeven, vragen beantwoord. En… heel slim: de beste man rekende snel voort dat door investering van ca. EUR 9.000 aan PV, er nu maandelijks 100 EUR bespaard wordt. Wat een rendement oplevert van 15% op jaarbasis t.o.v. de investering! 🙂 Kijk, dat spreekt nogmaals boekdelen voor duurzame maatregelen! 🙂 Sterker nog: rendement is 13,3% 🙂 Zie DAT maar eens bij banken voor elkaar te krijgen, met aandelen danwel andere beleggingsvormen 😉 Uiteraard heb ik de nodige folders, flyers en informatiematerialen overhandigd voor het nalezen, en: het staat vrij om ook BUITEN deze solar-days eens te komen kijken en praten over duurzame energie!

Hiernaast de grafiek zoals ik deze geregistreerd heb bij String C, welke uit 3 panelen (3x 190Wp) is opgebouwd, gecombineerd met een Mastervolt Soladin 600 omvormer. Dit is een zondag die bewolkt/verregend begon, en toch nog leuke perioden mijn omvormer in de begrenzing jaagt!

Dag Aantal bezoekers
zaterdag 16 mei 2009 0
zondag 17 mei 2009 3

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.