Brandstofverbruik monitoren

Voor mijn prive auto houd ik in een aparte applicatie onder WindowsXP het verbruik en onderhoud bij. Leuk om te spritmonitorzien hoe je verbruik veranderd bij het wisselen van winterbanden, danwel wat je gemiddelde afstand per auto op jaarbasis is. Ook het verbruik per tankbeurt wordt nauwgezet bijgehouden, zowel per maand als jaar op te vragen.

Echter… deze tip wil ik jullie niet onthouden: Op internet kun je via een website je verbruik bijhouden, en vergelijken met anderen. Besparingen kunnen (in combinatie met aanpassen van je rijstijl, periodiek onderhoud etc.) al snel letterlijk zichtbaar gemaakt worden. Ook statistieken zoals CO2 uitstoot is eveneens te raadplegen 🙂 Meer weten? Surf dan naar de http://www.spritmonitor.de en registreer je als gebruiker. PS: je kan ook via je mobiel de gegevens uploaden naar je persoonlijk profiel! 🙂 Nawoord: Ja het beste wat je kan doen is de auto/motor de deur uit doen. Maar zo makkelijk gaat dat soms niet. Ik zal in elk geval op bovenstaande website mijn verbruikscijfers publiceren die ik met mijn Honda Civic Hybrid ga halen, zodat je mag foeteren als ik mij misdraag! Beloofd!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.