3 jaar vastzetten aardgas & elektriciteit

Inmiddels heb ik bij GreenChoice (dank je wel Rene Versoest) mijn gas en elektriciteit per 1 juli 2009 a.s. vast laten zetten. Daarnaast maak ik gebruik van de ZPV-regeling die teruglevering (invoeding) van duurzame stroom uit de panelen, tegen hoog-tarief vergoedt (met een maximum van 5.000kWh).

Waarom ik de prijzen vast gezet heb? Ik verwacht met aantrekkende economie dat de olieprijs (waar gas door de nederlandse staat aan is ‘gekoppeld’) weer fiks omhoog zal gaan. Januari rond de 30-40USD per vat, nu al weer richting 70 USD per vat. Wellicht dat er nog eens wat gerommel plaats gaat vinden in de Oekraine/Rusland, met gasleveringen (waar Europa toch al zo afhankelijk van is geworden). En de opkomende economieen in India en China, die naast grondstoffen ook brandstoffen zullen claimen.

Elektriciteit

Soort tarief prijs ex BTW/energiebelasting prijs incl BTW
hoog-tarief EUR 0,09 EUR 0,2362
laag-tarief EUR 0,05 EUR 0,1886
vastrecht p. mnd EUR 3,00 EUR 3,57

Aardgas

Item prijs ex BTW/energiebelasting prijs incl BTW
aardgas incl regiotoeslag EUR 0,3017 EUR 0,5470

Of het voor jouw huishouden verstandig is? Dat zou je het beste zelf moeten bepalen, maar: ga niet in op spontane telefonische aanbiedingen van energie-leveranciers…. Lees je in, reken na, en neem aan de hand daarvan je conclusie!

0 thoughts on “3 jaar vastzetten aardgas & elektriciteit

 • Na het invullen van standen enz bij greenchoice komen wij op een besparin van nog geen 5 euro per jaar t.o.v. essent. Het is dus niet de moeite om over te stappen. Ons verbruik ligt overigens behoorlijk laag, 2200kwh en 900 gas. Als we ook nog een overstapboete moeten betalen omdat het huidige contract nog niet voorbij is, leggen we alleen maar geld toe. Dus voor ons helaas pindakaas, niet overstappen.

 • Mijn verbruik ligt op (netto) ca 850 kWh per jaar en 800 m3 gas. Essent/RWE is voor mij geen partij met een mindere optimale 😉 terugleverregeling (ik lever daarnaast nog fiks terug, en ben negatief verbruikende klant). Tevens verafschuw ik de Essent/RWE maatschappij vanwege minder duurzaamheid als men daadwerkelijk laat zien: RWE (nieuwe eigenaar) is grootaandeelhouder in bruinkool en kernenergie…
  Zoals geschreven: je moet per geval rekenen of het goedkoper is. Daarnaast: stukje verantwoording over bedrijf, bedrijfskeuze en bedrijfsvoering hou je ook als klant!

 • we moeten stoppen alles in geld uit te drukken mari.
  uitstoot en vervuiling is ook jouw probleem, los het op,
  http://www.groenestroomjagraag.nl/
  het bestaansrecht van bruinkoolstokers zakkenvullers en kernsplijters hebben we nu wel gehad toch ?
  doe je ding, vernietig de vraag naar foute produkten.

 • ik vraag me af waarom de 1 43 cent betaalt(eric-pvt) en wij 54,7
  heb je dat nog nagevraagd?

 • @Sander: nee helaas, ik ben NET thuis van een avondje bij de “Van Wijkjes” op de koffie!
  Erg mooie installatie, zeker die Atag Qsolar is super strak en erg impressive!!
  Misschien kwestie van onderhandelen bij GreenChoice en zorgen dat je eea zwart op wit hebt? Kzou het zelf ook niet zo 1-2-3 weten.

 • Als je via bv de site energievergelijker gaat en je geeft aan dat je maar 1300kWh stroom afneemt (ik heb een zonnestroom installatie van 3000Wp op mijn dak liggen)dab kom je uit bij Oxxio. Die leveren de eerste 2000kWh gratis. Aangezien ik dit gedurende de contract termijn niet opmaak heb ik gratis stroom. Contract voor 1,5 jaar zonder boete bij tussentijds opzeggen.
  De elektraprijs voor enkel tarief is hoog, 23,66 eurocent maar daar staat tegenover dat de gasprijs de laagste is van alle aanbieders; 40,24 eurocent inclusief belasting, btw en regiotoeslag.
  Elektra geleverd door Oxxio is 100% groen.

 • Je hebt gelijk maar zelfs bij de biomassa van GreenChoice zijn vraagtekens te zetten. Als Oxxio dacht aan mij iets te verdienen met de stroomafname en daarom het aardgas (het grootste aandeel in het energiepakket) zo goedkoop doet. Denk ik dat ze me over 1,5 jaar graag kwijt zijn. Ik ben nog niet overgestapt. Eerst zeker weten of op de zijkant van het a4tje in kleine lettertjes niet iets staat over uitsluiting van eigen opgewekte energie; oftewel voorrang aan Oxxio. Dan gaat het natuurlijk mooi niet door.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.