Afronden montage ferrarismeter

ferrarismeterIk heb begin dit jaar de digitale verbruiksmeters (Brennenstuhl PM230) vervangen door ‘good old’ (and reliable) ferrarismeters. Echter, ten tijde van het monteren kwam ik nog wat later tegen dat ik de afschermkap van het 220 Volt deel niet goed kwijt kon.
auw!! 🙁

In elk geval vandaag tijdens het piekmoment (rond een uur of 12.00) even string A (3x MSK 190Wp panelen) spanningsloos gemaakt. En in een paar minuten: de wandcontactdoos omlaag geplaatst & herbevestigd, en nieuw installatiedraad (2,5mm2) aangelegd. Daarna was het wel mogelijk om netjes de schroefcontacten van de ferrarismeter in de garage aanraakveilig te maken: het afdekkapje past precies! Helaas is deze string panelen dus even ‘onderbroken’ geweest, en zal zich vertalen in een iets lagere (genormeerde) opbrengst. Maar ach: we grossieren vandaag (en gisteren) goed in de zonne-uren! 🙂

0 gedachten over “Afronden montage ferrarismeter

  • Huh? Heb je zelf je meter vervangen? Mag dat dan? Die netbeheerders/ leveranciers worden toch helemaal gek als je aan die meter van hen komt?? Ik zou ook graag een ferraris meter hebben, maar dacht dat dat onmogelijk was omdat geen enekele netbeheerder ze meer heeft of wil installeren?

  • detail: het gaat hier om de vervanging van de brennenstuhl energieverbruikmeter door een ferrarismeter om de produktie van een set zonnepanelen goed te kunnen bemeten. De hoofdmeter (digitale ISKRA) blijft gewoon hangen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.