De Honda Civic Hybrid in ontvangst genomen

Vandaag was dan eindelijk de dag: de lease-auto (uit de pool van vrijgekomen auto’s gekozen) wordt afgeleverd! Nu ik voorlopig in Leeuwarden werk, was het dus bij een CARe schadeherstelbedrijf waar ik mij mocht melden. De hele dag al ‘peux nerveux’ maar om 15.30u kwam het verlossende telefoontje: “Uw auto is zojuist afgeleverd”.

Honda Civic Hybrid (2008-uitvoering)
Honda Civic Hybrid (2008-uitvoering)

In elk geval in pearl black gespoten: de Honda Civic Hybrid uit 2008 (april). Geen extreme opties, behalve een JVC navigatie/audio systeem. Op de JVC heb ik zo in het uurtje kunnen ontdekken dat de Navigatie werkt (ook samen met file-informatie), de bluetooth koppelt aan mijn Nokia N96 (nu nog testen hoe de gesprekken lopen aangezien dat een zwak punt van de N96 via bluetooth is), de radio-ontvangst is ook goed te noemen. Thuis zal ik zeker nog proberen de Ipod Nano er aan te knopen 😉 en oordelen hoe dat werkt!

CD speler (of DVD) heb ik nog niet getest… alles op zijn tijd.

Het is voor mij wel wennen om nu na jarenlang handgeschakelde auto’s over te stappen naar de CVT-automaat van Honda. Maar… het is goed te doen. Na een uurtje of 2 rijden weet je eigenlijk niet meer beter. En de trappen/versnellingen van de Honda gaan gladjes in elkaar over.

Voor het stoplicht, afremmen met de rem, en bij stilstand: motor valt stil. Echt een gewaarwording, zeker in steden. Maar na het loslaten van de voetrem, en weer het gaspedaal bedienend, dan springt vlotjes de motor weer aan!

Nu kan ik ook beginnen met het opnemen van het gerealiseerde brandstofverbruik. Maar nu eerst maar wat nazorg voor de lease-maatschappij regelen, en de bandenspanning eens checken of dat allemaal wel spoort 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.