Geef je reactie een gezicht: Gravatar!

gravatarVele websites maken onder andere gebruik van CMS-systemen zoals WordPress. En als je veel op websites surft, en actief (zinvolle) reacties plaatst, is een stukje personalisering altijd erg te waarderen.

Zoals je op mijn blog ziet, verschijnt bij elke reactie die ik (persoonlijk) plaats een klein icoon naast mijn bijdrage. Dit kun je ook zelf regelen middels het aanmaken en registreren van je gravatar.

Hoe dat moet? Nou dat lees je hier!

In feite komt het op een aantal stappen neer:

  1. registreer je email-adres bij Gravatar
  2. upload een foto van jezelf (of iets wat je persoonlijk boeit) naar de Gravatar website
  3. daarna kun je op websites die gebruik maken van een (ondersteunde) CMS-applicatie jezelf zichtbaar maken. Welke websites/CMS-applicaties Gravatar-functionaliteit ondersteunen, dat is hier verder te lezen
  4. Als je na registratie bij Gravatar je reactie post op bijvoorbeeld mijn blog, dan zal je foto naast je reactie/bijdrage zichtbaar gemaakt worden voor de bezoekers. Registreer je niet, dan zal een (door de beheerder te kiezen) gravatar geplaatst worden.

Ik hoop dat frequente bezoeker een leuke (herkenbare) gravatar aanmaken. Enne houdt het netjes, ik ben niet aansprakelijk voor enig geuploade gravatar-foto (disclaimer šŸ˜‰ ).

0 gedachten over “<!--:nl-->Geef je reactie een gezicht: Gravatar!<!--:-->

  • Hier is dan mijn geregistreerd gravatar, als voorbeeld zoals je dit op websites kan gaan inzetten.
    Hiervoor hoef je je dus op de website waarop je reageren wil, via de aanmelden/registreer faciliteit kenbaar te maken. En middels gravatar support wordt bij een reactie jouw foto naast je bijdrage geplaatst.

  • En hier een voorbeeld van een (default) gravatar die verschijnt indien je niet geregistreerd bent bij Gravatar, danwel niet aangemeld bent via een Gravatar-supported website waarop je je reactie post.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.