PV Extreme: een volledige luifel

Jeroen Haringman, mij persoonlijk bekend, had het briljante idee om zijn overstekje bij de voordeur te vervangen door een PV-paneeltje. Helemaal in stijl met zijn duurzame gedachte en zonnepanelen-hobby, zo mooi was het gerealiseerd.

Goed voorbeeld doet goed volgen, en al snel vernam ik van anderen dat ook zij een afdakje boven de voordeur hebben gebouwd met zonnepanelen.

maaaaaaaaaar… het kan NOG extremer…..

GroenhuisOrg-luifel
Foto gemaakt door en afkomstig van Groenhuis.org

Ik trof op een site de onderstaande luifel aan. Met serieuze materialen opgebouwd, 9 zonnepanelen (allen mono-kristallijn) die naast duurzame elektriciteit ook nog eens heel effectief het huis koel kunnen houden in de zomermaanden! Goed voor zo’n 1.600 kWh op jaarbasis, alleen al voor deze luifel! HULDE! šŸ™‚

En nu toch die bouwaanvragen per 2010 overbodig zijn, hoop ik dan ook stiekum dat meer mensen ‘het licht’ zien en zulke projecten met zonnepanelen zullen aanzetten tot een duurzamere samenleving.

0 gedachten over “PV Extreme: een volledige luifel

  • Schletter, de Duitse fabrikant van bevestigingsmaterialen, heeft zelfs een carport voor zonnepanelen, Park@Sol.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.