2 miljoen handtekeningen gezocht

Op weg naar actieve donorregistratie
Het logo voor de Actieve Donor Registratie (ADR) staat al ruim een week bovenaan mijn blog. Ik vind dit belangrijk om onder de aandacht te brengen, om mensen hopelijk te doen overtuigen om hieraan mee te werken.

Wat is het doel?

Middels het plaatsen van een (digitale) handtekening op de petitie, wordt u niet als actieve donor geregistreerd, maar maakt u kenbaar dat u voorstander bent van actieve donor registratie. Actief wil zeggen: iedereen is donor, tenzij hij/zij daar expliciet verweer tegen voert. Door deze andere benadering, kunnen de mensen, die wachtend op donor-organenen zijn, veel sneller geholpen worden voor een passend orgaan.

Momenteel is het zo geregeld dat niemand standaard donor is, TENZIJ hij/zij dit expliciet aankaart via het donor-codocil danwel de Donorregistratie.

Daarom vind ik het belangrijk om deze nieuwe insteek te promoten, en roep ik : “DOEN!”
Help ook mee aan de invoer van actieve donorregistratie!

Mocht je op dit moment na het lezen van dit artikel je besluiten TOCH te registreren als donor (super idee!), meld je dan aan op het Donorregister.

En voor een persoonlijke note:

  • Ik heb reeds deze petitie ondertekend in hoogst eigen persoon;
  • Ik ben reeds volbloed donor bij Sanquin;
  • En ik ben al vanaf mijn 18e geregistreerd als donor voor alle organen, begonnen middels een rood donor codocil, en sinds enkele jaren (bij invoering van het register) ook digitaal geregistreerd als donor;

Nu jij nog!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.