Duitsland verbiedt de 100 Watt gloeilamp

Groot nieuws afgelopen tijd: Duitslgloeilamp-spaarlampand voert het verbod door op gloeilampen. Althans zo kopt menig dagblad in de kiosk danwel op internet.

Tja… weer het schrijvende gilde wat iets hoort luiden maar niet weet waar de klepel hangt šŸ˜‰

Wat blijkt?

Duitsland voert inderdaad een verbod in op de reguliere gloeilampen, om te beginnen met de gloeilampen van 100 Watt vanaf 1 september 2009 a.s.

Een nobel streven, want deze grote/zware gloeilampen zijn eigenlijk overbodig naar mijn bescheiden mening. Er zijn genoeg alternatieven voorhanden, zoals halogeen, spaarlampen en LED-lampen. Kwestie van het opstellen van een doordacht belichtingsplan in je eigen woning.

Maar gaat dit verbod nu echt werken? Ik betwijfel het, want ik ken weinig mensen in mijn directe omgeving die een 100 Watt lamp boven de tafel hebben hangen. Ergo: op grote schaal bekeken is de impact minimaal bij het verbod van deze 100Watt lampen. Het grootste marktaandeel zal zo rond de gloeilampen van 40 Watt en 60 Watt zijn verdeeld. Op moment dat het verbod daar voor gaat gelden, dan zul je aanzienlijk wat bereiken. Overigens…. importeren van zware lampen kan altijd nog (denk aan Ebay etc.).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.