Spaarzaam printen: EcoFont

EcoFontDuurzaam leven kan ook met de computer: zo ook het bewust gebruiken van de printer. Hoe vaak komt het voor dat je  wederom een inktpatroon verslonden hebt? Je kan nu met een eenvoudige oplossing toepassen: installeer het EcoFont.

Dit lettertype werkt prima bij punt-grootte van 9 a 10 punts. Dus doorsnee voor elke vorm van printen (brieven/faxen/notulen etcetera).

En het is rechtenvrij, EN werkt ook nog naast Windows ook op Linux, Apple Macintosh, ook onder Microsoft Office EN OpenOffice!

Geprikkeld? Download dan hier dit lettertype

0 gedachten over “Spaarzaam printen: EcoFont

  • Wat ik meestal doe is de printer instellen op een conceptafdruk. Hij print dan sneller en gebruikt minder inkt. Als je binnen een programma op ‘afdrukken’ klikt, moet je in het printscherm zoeken naar de knop ‘instellingen’ of ‘voorkeursinstellingen’. Dan krijg je een venster dat per merk printer verschillend is. Bij mijn HP printer kan ik het tabblad ‘Papier/Kwaliteit’ kiezen, en daar kies ik als afdrukkwaliteit ‘concept’, en kleur ‘zwart-wit’. Dat laatste zorgt ervoor dat de printer alleen de zwarte cartridge gebruikt, wat dure gekleurde inkt spaart. Ook voor zwarte tekst gebruikt een printer het kleurencartridge namelijk.

  • Dat is een leuke tip. Ga ik zeker uitproberen.

    Er is ook nog een (shareware) alternatief: InkSaver.
    http://www.inksaver.com/
    Hiermee kun je altijd inkt besparen, ongeacht wat je afdrukt, en het resultaat is beter dan met conceptkwaliteit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.