Honda Civic Hybrid: resultaat zonder airco

Honda Civic Hybrid (2008-uitvoering)
Honda Civic Hybrid (2008-uitvoering)

Vandaag de auto afgetankt voor het weekend, met een kleine 600 km op de dagteller. Nu ik dus een week zonder climate-control/airco heb gereden, maar de natuurlijke ventilatie-stand benut heb EN bescheiden gereden op de snelweg (ca 530km snelweg, tegen 50km provinciaal/autoweg), was ik zeker benieuwd naar de resultaten….
De auto heb ik dus afgetankt en er ging slechts (!!!) 28,78 liter in voor de brandstofpomp ‘afsloeg’ .

Na het invoeren van de dagtellerstanden op Spritmonitor.de komt er een verbruik uit van 4,93 liter per 100 km. Een verbruik van 1 liter op 20,28 km!!!

Dat is tot nu toe het zuinigste wat ik gereden heb vanaf half juni, een PR op zuinigheid met de Civic Hybrid!
Indien ik met de airco ingeschakeld rijd, zakt het verbruik naar 5,5 liter per 100 (of 1 liter op 18 km). Je ziet het: de airco heeft dus voor zo’n 10% invloed op het brandstof verbruik bij deze moderne auto.

0 gedachten over “Honda Civic Hybrid: resultaat zonder airco

  • Dat is netjes! Het zuinigst dat ik heb gereden met de Insight is 4.97, maar dat is mèt airco, navigatie, radio èn stoelverwarming… Mocht dat dus zonder alle luxe zijn, zal het nog lager komen te liggen. Wat noem je bescheiden op de snelweg? De snelheid die ik heb aangehouden was ongeveer 112/114 op de teller.

  • @Eric: Bescheiden op snelweg = 90-95km/u op de teller…
    Daarnaast, denk dat als je veel met de Civic Hybrid op provinciale wegen rijd, je nog zuiniger uit komt. Maar om met 80km/u binnendoor naar Leeuwarden te rijden is weer het andere extreme…
    Begin augustus gaat de Civic Hybrid voor de 40.000km beurt de garage weer in…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.