Honda Hybrid : rijden zonder airco

Ik rij nu reeds 2 weken in de Honda Civic Hybrid (HCH), en had bij ontvangst nog geen gebruikershandleiding ontvangen. Nu zat ik tot nu toe gemiddeld rond de 5,5 liter per 100km qua brandstofverbruik (Shell Euro95/Fuel save), maar.. het moet toch zuiniger kunnen lijkt me.

HCH08 buitenaanzicht

In elk geval: de afgelopen weken heb ik met verhoogde bandenspanning gereden op de 15 inch Dunlop banden. In plaats van de aanbevolen 30 psi (2,1 bar), zat er 2,5 bar in. Mede omdat ik vond dat de banden erg zacht waren bij aflevering (net niet 2,0 bar).

Dus vandaag de banden op juiste spanning van de Honda fabriek maar geplaatst, het reservewiel (‘thuiskomertje’) even bijgevuld, en afgetankt. Nu ik wel de instructiehandleiding gelezen heb, ga ik met dezelfde rijstijl morgenochtend naar Leeuwarden (ca. 225km enkele reis), 95% snelweg @ 105-110km/u op de cruisecontrol. En uiteraarde de clima-control / airco uitgeschakeld, met alleen ‘verse buitenlucht’Β  als ventilatie. Ik ben benieuwd!

0 gedachten over “Honda Hybrid : rijden zonder airco

 • Niels, uit alles blijkt dat je enorm betrokken bent bij millieu, energie-besparing enzov.
  Ook gezien het feit dat je verandert van bank omdat enkele zaken je niet bevallen.
  Wat mij zeer verwondert is het feit dat je een beroep hebt waardoor je heel veel moet reizen – 225 KM/enkel is toch al snel 450-500 KM per dag.(ik weet niet of dat elke werkdag zo is) Het zal je bekend zijn dat reizen redelijk millieu-vervuilend is.
  Nu is natuurlijk iedereen vrij om een beroep te kiezen, maar misschien een gedachte voor de toekomst??

 • @Jan: Ik ben bewust van de detachering en de impact op het milieu. Heb ook daar een plan voor klaar liggen, en ben actief bezig met studeren/ontwikkelen en zoeken naar regionalere alternatieven. Helaas heb ik tot op heden nog geen alternatief voor het werk kunnen vinden. Immers… de bank wil ook dat de hypotheek betaald wordt, nietwaar? πŸ˜‰
  Maar: zoals ik zeg, ik ben hier ook mee bezig, en zal ook daar over bloggen zodra e.e.a. aan de orde komt.

  Het huidige reizen (225km naar de klant) is beperkt tot maandag (heenreis) en vrijdag (terugreis). Rest van de week zit ik in een hotel, en loop ik naar de klant toe (ca. 20 minuten wandelen). Ik kan ook met auto er heen, voldoende parkeerruimte, maar ik ga net zo liever met de fiscaal onbelaste ‘benenwagen’ πŸ˜‰

  En… met de uitgeschakelde airco, is nu mijn verbruik naar 5 liter op 100km gezakt! (voorheen rond de 5,5 / 5,7 liter per 100 km). Scheelt toch weer 10% op het verbruik. Maar… nu even volhouden tot ik weer moet tanken!

 • Hi Niels, leuk dat je een Civic hebt en natuurlijk nog veel leuker/beter dat je je bezig houdt met het gemiddelde verbruik. Er zijn mensen die 4.4/100 halen met de Civic Hybrid (gemiddeld over ruim 50.000km!). Rijd zelf een Insight Hybrid en zit nu op 5.6 gemiddeld.

  Ik heb een website in het leven voor rijders van een Honda Hybrid, dus je bent welkom op http://www.hondahybridclub.nl πŸ˜‰ Daar staan meer gebruikerservaringen en tips op.

 • @Erik: ik had je website al gevonden en ben daar tevens al ‘lid’ van geworden & heb mijzelf geintroduceerd aldaar!
  Nu ik ca. 95km/u lekker zoef naar Leeuwarden zonder airco is het verbruik ook al sterk gedaald. Nu maar even afwachten tot ik weer aan de pomp sta.
  Ideale auto zou voor mij een volledig elektrische zijn. zoals een Tesla of zo…. maar dit is een waardig alternatief dat zeker beter in mijn smaak valt qua vormgeving dan de Toyota Prius.

 • De Think is bekend bij mij… helaas heb ik nog geen lease-maatschappij die dergelijke duurzame initiatieven daadwerkelijk verder doorvoert. Met wat goodwill zou zelfs een Tesla een reeele optie zijn, nietwaar?
  Scheelt in elk geval: BPM, motorrijtuigenbelasting en dure fossiele brandstof….. πŸ™‚ πŸ˜‰
  Hooguit nog een groene-stroom bulkcontract afnemen als organisatie en groen gaaaaaaaaan! πŸ˜‰

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.