Recycle: de elektrische tandenborstel

HX9552Ik heb zaterdag een elektrische tandenborstel gehaald, mede op advies van mijn tandarts/mondhygieniste. Ondanks dat ik al een elektrische tandenborstel versleten had, ben ik noodgedwongen terug gegaan naar handmatig poetsen. Jammer genoeg is de accu in de tandenborstel niet op eenvoudige (door consument uit te voeren handeling dus) te vervangen, waardoor je met een overdaad aan accessoires (houdertje voor de borstels, oplader met laadstation, reis-hoesjes voor de borstels) achter blijft.

Dus vandaag op jacht gegaan naar een nieuwe elektrische borstel. Wees gerust, ik heb TE veel (duurzame) energie van mijn panelen, dat deze┬á lader er makkelijk van ‘groene energie’ voorzien wordt! De oorspronkelijke borstel (Sonicare 9552) bleek zelfs nu nog (na 3 jaar) in het assortiment te zitten.

Natuurlijk zijn er ook lichtere borstels en nieuwere versies. Maar… als je nog een lader thuis hebt, en reserve-borstels, waarom dan ook DIE nog wegwerpen? Gelukkig is de prijs flink gezakt! In 2006 heb ik voor de borstel toen EUR 150 betaald (zo uit mijn hoofd). Nu is de prijs al gezakt naar 97 EUR. Voordelen voor mij: ik kan 1 lader als reis-lader benutten/hergebruiken, de reeds aanwezige borstels kan ik overzetten op de nieuwe tandenborstel. Kortom: Recycle!! ­čÖé Uiteraard wordt de oude unit met nikkel-cadmium accu op verantwoorde wijze bij het dichtsbijzijnde inzamelpunt aangeboden voor verwerking

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.