Salaris directie Greenchoice +33%

<!--:nl-->greenchoice<!--:-->Ik vernam via de nieuwsberichten dat Greenchoice nieuwe salarissen toekent aan de directie, die een stijging kent van +33%. Dat beoordeelt de media als onwettig, niet goed, etcetera.

Persoonlijk denk ik dat een en ander in ander perspectief bekeken moet worden.

Greenchoice is de enige energieleverancier die daadwerkelijk tussen klant en netwerkbedrijf staat. Het netwerkbedrijf wat valse meterstanden doorgeeft aan leveranciers, waarbij de klant weer de dupe vaak wordt. Ofwel ‘valsheid in geschrifte’ pleegt, zoals ik bij Enexis (voormalig Essent) heb mogen meemaken. En waar de politiek weer niet op ingrijpt, maar lekker aan laat modderen onder motto “vrije marktwerking”.

Greenchoice is kent een aanzienlijke groei in klanten. Klanten die welbewust KIEZEN voor daadwerkelijke duurzame energie. En als een bedrijf in economisch mindere tijden toch zulke prestaties levert, dan mag dat ook beloond worden aan de duurzaam-minded bestuurders van een organisatie. Iets wat van RWE niet gezegd kan worden, aangezien RWE graag bruinkool en nucleaire oplossingen inzet voor elektriciteit.

Misschien dat de media eens de energie moet steken op lokale besturen, die het gemeenschapsgeld lopen te verbrassen wat ze in de schoot geworpen is bij de verkoop van Essent aan RWE. Wellicht dat DAT nog wat nuttigs oplevert voor zowel de burger als de samenleving in het grotere geheel.

Hoe denken jullie hier over?

0 gedachten over “Salaris directie Greenchoice +33%

 • Met alle respect: ik vind dat in vergelijking met de laagstbetaalden tot maximaal vier tot vijf maal hoger salaris te verdedigen is. Ongeacht de functie, de kennis, de inzet, enzovoort.

  Ik ben voorts van mening dat de Balkenende-norm dient te worden verlaagd naar NUL. Het is een eer om voor je land en je mensen te mogen werken, punt (onkosten worden natuurlijk separaat wel vergoed). De hele politieke ‘top’, dient vervolgens volledig tot op het bot te worden ontdaan van etentjes, dure auto’s, Yap Yum-achtige vergoedingen, enzovoort. Vergaderen nog slechts in de open lucht onder een boom op een roggeakker of in de uiterwaarden. Zij zijn – als een nieuw type onbezoldigde ambtenaren – slechts belast met de uitvoering van het beleid dat direct door een democratisch gekozen burgerbestuur wordt bepaald en dat regelmatig, zeg eens in de vijf jaar, door de bevolking wordt gekozen (niet integraal maar in een doorlopend proces van individuele vervanging van burgervertegenwoordiging). Vergoeding, zeg driemaal het minimum. Daarmee zijn we tevens verlost van het merkwaardige fenomeen dat vertegenwoordigers worden gekozen op mooie praatjes, een leuk kapseltje, een fraaie jurk of zich anderszins gladjes en salonfähig weten te presenteren.

  De rest aan graaiers en prutsers kunnen graag, indien oneens, het land verlaten.

  Daarmee is je vraag inzake Greenchoice helder beantwoord.

  Met groet,

  Ruud

 • @Martin: 33% van de EUR 60.000 die men eerst ontving als salaris bij GreenChoice…. Is nu EUR 80.000 geworden, vandaar de +33% stijging waarover gesproken wordt/is.

  @Ruud: mee eens…. als je de samenleving wenst te dienen in een politieke functie, zitten daar andere voordelen aan (o.a. veel reizen, vette auto met prive-chauffeur van de zaak, nogal riante wachtgeldregeling (nu wel gemaximeerd tot 2-3 jaar dacht ik), etcetera. En na een verdienstelijke politieke carriere het pluche mogen besnuffelen bij een van de vele baantjes in Raad van Bestuur, als commissaris of soortgelijke….

  lekker he ! zulke reacties 🙂 hou er van! Let’s talk about it! 😀

 • Ik vind 80k euro voor een directeur van Greenchoice geen overdreven fors salaris, ( mijn persoonlijke mening ). Ik had het wat anders gevonden als het 33% stijging was bij een salaris van zeg 1 miljoen.

  Dan is het “schijten op een grote hoop”.

  Zowiezo moeten mensen weer eens terug naar de basis in plaats van graaien, graaien en meer graaien. Want daar zijn we in dit land ontzettend goed geworden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.