Terugblik zonneenergie augustus 2009

Opbrengsten zonnepanelen augustus 2009
Opbrengsten zonnepanelen augustus 2009

De maand is weer voorbij, en helaas nipt geen records verbroken. Maar toch goed voor 133,57kWh/kWp genormeerde opbrengsten voor mijn paneeltjes! (omgerekend : 228,40kWh geproduceerd).

Aldus het KNMI valt augustus 2009 in een zonnige maand, 230 uren tegen 198 uren normaal. Helaas een droge maand, wat dus het voortijdig schoonspoelen van de zonnepanelen door (slag)regen niet mee zat. Inmiddels hebben we in Noord-Limburg toch al een fiks buitjes gehad, dus voor september zijn ze weer in optima forma gereed! šŸ™‚

In het grafiekje van dit artikel ontbreken nog een aantal bekenden, zij zullen ongetwijfeld nog hun opbrengsten toevoegen aan Sonnenertrag.eu. Op moment van schrijven (23:33u) is dat nog niet gebeurd.

6 thoughts on “Terugblik zonneenergie augustus 2009”

 • Hier in Zeeland een maandopbrengst van 41,8 = genormeerd 119,4 Kwh/Kwp.
  Ik vind wel dat jij opvallend hoog zit met je 133,57!
  Veel zon gehad in Limburg??

 • Ik heb inmiddels al alles gedaan om onjuistheden er uit te krijgen: zo heb ik de Brennenstuhl PM230 energiemeters vervangen door (geijkte!) ferraris-meters. Ook is er een fiks aantal meters overtollige kabel (4 mm2) verwijderd (lengte die er uit is is in totaal ca 17 meter).
  Daarnaast liggen ze in ons hoogseizoen van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat vol in de zon.

 • Wat bedoel je met: fiks aantal meters verwijderd? er liggen toch-volgens mij- kabels tussen de panelen en omvormer(s)? hoe kwam je dan aan 17 mtr overtollige kabel??

 • niets zo veranderlijk als het weer, lelystad had de minste zonneschijn in augustus, en dat is niet heel ver van franeker, wat de hoogste instaling had….

 • Mijn systemen ( Lelystad ) kwamen niet verder dan 89kWh/kWp voor mijn oost installatie ( 1320Wp ), 82,1kWh/kWp voor mijn 500Wp naast mijn zonneboiler. En mijn afdakje op pal zuid, wel last van schaduw in de ochtend, kwam niet verder dan 65,7kWh/kWp

  Overigens ben ik nog steeds niet ontevreden. Ik had totaal 164kWh opbrengst. Mijn verbruik was maar 150kWh, dus nog 14kWh teruggeleverd .

  Nieuwe maand nieuwe kansen. Gisteren had ik in totaliteit weer 5,6kWh en op dit moment produceren mijn oost panelen weer netjes 850Watt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.