Nijmeegse huurcooperatie maakt woningen energiezuiniger

<!--:nl-->logo-energielabel<!--:-->In het artikel van dagblad “De Gelderlander” wordt melding gemaakt dat de nijmeegse woningbouwcooperatie “Standvast” komende 10 jaar zijn bestand van huurwoningen gaat verbeteren op oogpunt van energiebesparing. Voor maatregelen als extra isolatie wordt getracht uiteindelijk de energielabel C en D woningen naar een hoger energielabel te migreren (als doel is de B-classificatie genoemd).

Voordeel voor de huurder is vooral een lagere energiekostenpost op het huishouden. Wel wordt in overleg met de bewoners een lichte huurverhoging besproken en toegelicht, met rekenvoorbeeld van de energiebesparing op het huishouden.

Een nobel idee wat zeker navolging verdient door vele andere woningbouwverenigingen en particuliere verhuurders. Eerste stappen als het raamwerk voorzien van HR++ glas (of beter), dakisolatie, HR-ketel (eventueel met een zonneboiler, wie gaat voor deze primeur als verhuurder? šŸ˜‰ ) zijn relatief makkelijk toe te passen.

Nadeel is wel zoals het artikel noemt de huurtoeslag, die op de kale huurprijs wordt gebaseerd. Maar goed, banken en andere hypotheekverstrekkende partijen zullen bij uw aankoop van een eigen woning ook nog steeds (helaas) weinig omkijken naar de maandlasten als de kostenpost “energie”. Iets wat wellicht vanaf 2012 een aanzienlijke ommekeer gaat geven als uw energiebedrijf de CO2-emissie rechten direct op uw voorschot in rekening gaat brengen, zoals door de nederlandse overheid reeds eerder bedongen is (hierover heb ik al eens eerder op mijn site een stuk geschreven). Regeren is vooruitzien…. duurzame maatregelen treffen geldt daarvoor ook het geval.

Bron: De Gelderlander

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.