PV gespot in Zeeland

Tijdens een foto-tocht op zoek naar restanten van de Atlantikwall (de duitse verdedigingslinie in de tweede wereldoorlog, die reikte van het noorden van Scandinavie, tot aan de middellandse zee), trof ik een indrukwekkende installatie aan….

Snel geteld 45 donkerzwarte PV-panelen. Stel ik even op 170Wp per paneel (zeer behouden, maar wellicht heeft dhr. Peter Segaar wellicht meer know-how 😉 ), dan is het toch lekker aantikken op 7.650 Wp op dit gebouw !

Het hotel heeft het serieus aangepakt, waarvan akte en complimenten!

Uiteraard met GPS mijn positie gemarkeerd, zodat je hem altijd nog kan opsporen 🙂

0 gedachten over “PV gespot in Zeeland

 • Hoi Niels

  Lastig te zien, kun je effe een grotere foto naar me sturen? Groot detail van paar paneeltjes? Is moeilijk om iets over te zeggen. Foto is van vrij ver genomen, en ik heb een ordner vol zonnepaneel datasheets, dus of we dat te weten komen? Ik denk geen Sunpowertjes (van de “goede soort” dan, welteverstaan…).

  Leuke installatie, dat zekers weten. Maar ja, Zeeland hé. Atoomland met haalbaar 1.000 kWh/kWp.jaar… 😉

 • @PolderRat: ik zal thuis een crop uit de foto maken. Moet toch redelijk zijn (understatement) aangezien de spiegelreflex 12 Megapixel bevat (en een profi objectief).
  Je zal em per mail ontvangen vanavond. Je hebt reeds een email met grote foto ontvangen.

 • Hoi Niels

  Ja, je hebt weer wat teweeg gebracht hiero. Ik kon het natuurlijk weer niet laten en ben gaan speuren. Paneeltjes kom ik niet zo goed uit (ondanks je grote foto, dank daarvoor), het lijkt zeer sterk op een inbouw systeem zoals enkele grotere partijen nu in de markt zetten (Suntech, Solon, Solarworld, etc.). Nog steeds niet goed te zien of het multi- of monokristallijn is, waarschijnlijk een “black label” serie, dan is dat slechter te zien.

  Ik ben echter naar dat hotel op zoek gegaan via adres en Google, en al snel BINGO: Duinhotel Zomerlust aan de Duinweg in Zoutelande. En wat staat er op hun site? Juist ja, foto’tje met de nagelneue installatie van … 45 modules. Heb inmiddels een e-mail gestuurd met vriendelijk verzoek of ze verhaaltje willen schrijven (of in ieder geval moduletype willen opgeven).

  Link: http://87.253.133.177/~zomerlust/begin.html

  Zie tag “voorzieningen”…

  Let op: er lijkt een nieuwe vleugel aangebouwd te zijn, Google foto is (zoals wel vaker) volgens mij fors verouderd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.