Sloopregeling koelkasten VS actief

Inmiddels is Amerika een groot offensief gestart: sloopregelingen voor energie-slurpende auto’s, en dan nu ook sloopregelingen voor koelkast/vriezers. Als ik het artikel lees is dit initiatief goed voor het opruimen/saneren van energie-vretende koelkasten, die soms goed zijn voor een jaarverbruik op de elektriciteitsrekening van (schrik niet) 1.500 kWh per jaar.

Bij het inleveren wordt door er zo’n 95% van het materiaal hergebruikt. Verwacht wordt dat er de komende 3 jaar zo’n 50.000 eenheden verwerkt gaan worden, en werkgelegenheid schept voor tenminste 20 medewerkers.

En dan te bedenken dat we hier in Nederland / Europa koel-vriescombinaties hebben die mogelijk rond (of zelfs onder) de 200kWh op jaarbasis zitten. Nee Amerika, jullie hebben als grote wereldmacht nog ECHT een inhaalslag te maken, helaas.

bron: Ecoseed.org

0 gedachten over “Sloopregeling koelkasten VS actief

  • Opzich is zo’n sloopregeling niet eens zo slecht. Alleen gaat er iets aan vooraf wat ontbreekt, namelijk bewustwording van iemands energieverbruik.

    Mijn schoonpa had hetzelfde, “Mijn koelkast is nog maar 15 jaar oud, en hij doet het nog prima”. Daarna de meter er tussen en erachter komen dat het verbruik idioot hoog is.

    Amerikanen zijn wat dat betreft nog erger. De gemiddelde Amerikaan is zo verslaafd aan energie en verbruikt zoveel dat 1000kWh voor een Amerikaan volgens mij niets is.

  • @Martin: inderdaad, ik weet zeker dat er nog duizenden vriezers/koelkasten in vochtige schuurtjes staan te ‘rammelen’ omdat ‘ze het nog goed doen’. Waarbij de eigenaar van die oude barrels niet eens zicht hebben op het grote aandeel van dergelijke energie-slurpers. Mentaliteitsverandering…. er moet hier in Nederland ook nog heeeeeel wat gaan gebeuren (en daar helpt een SDE-regeling totaal niet aan mee). Ook de netwerkbedrijven mogen door Nelie Kroes en politiek Den Haag eens aan een streng regiem onderworpen worden šŸ™‚

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.