Stroomverbruik Nederlander daalt

Het staat vandaag in de kranten en op internet: het stroomverbruik (herstel: electriciteitsverbruik!) van de nederlandse burger daalt. Volgens Tennet is hier geen verklaring voor.

Al snel wordt er geopperd: men past spaarlampen toe. Persoonlijk denk ik dat er meer oorzaken spelen. Misschien wordt de burger bewust(er) en past zijn/haar verbruikspatroon aan? En wat te denken van de SDE-subsidie die een ‘run’ op zonnepanelen teweeg bracht (vergeleken met de subsidie-loze/vrije jaren ervoor).

Daaarnaast worden ook elektrische apparaten zuiniger: de oude beeldbuis en plasma-schermen vinden hun Waterloo door toepassen van de LED-technologie in de flatscreen televisie.

Wat zien jullie nog aan veranderingen die een mindering op het elektriciteitsverbruik onderbouwen?

bron: www.nu.nl

0 gedachten over “Stroomverbruik Nederlander daalt

  • Gaat het hier alleen om het stroomverbruik van burgers, of zit het verbruik van bedrijven hier ook bij? Als dat zo is zou de economische situatie van nu zeker invloed hebben op de vraag naar stroom…

  • Zover ik uit het artikel haal spreekt men van “de Nederlander’, dus ik vertaal dit naar de burger in de nederlandse samenleving.

  • Het kan zoveel oorzaken hebben. Ik geloof zelf persoonlijk niet dat het komt door het gebruik van spaarlampen. Dat wordt namelijk ruimschoots gecompenseert door het hogere sluipverbruik van de hedendaagse electronica.

    Wat mij betreft is deze daling een volstrekt raadsel?

    Of het moet komen van die paar tweakers zoals ons die het verbruik hopeloos naar beneden trekken šŸ˜€

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.