Zonvogel in oprichting

zonvogel-logoEnige maanden terug heb ik (en velen met mij) de petitie ondertekend van INSnet.org voor een betere inrichting van duurzame energie en een feed-in regeling zoals gelijk aan de duitse overheid dit heeft gerealiseerd (met booming-business voor installatiebedrijven, leveranciers van zonnepanelen etc. , resulterend in o.a. een grotere toename van duurzame energie in Duitsland, met een toename van werkgelegenheid!).

Nu is er een vervolg voor gekomen, en kan men lid worden van een cooperatie.

Translation will follow shortly.

Het bericht luidt als volgt:

“Enige tijd geleden ondertekende u de open brief, waarin we oproepen tot invoeren van een stabiele teruglever vergoeding voor groene energie in Nederland. Samen met u deden dat bijna 16.000 Nederlanders. De reactie van de regering daarop is en blijft in onze ogen onvoldoende.

Daarom gaan we verder. We blijven de politiek volgen en waar mogelijk onder druk zetten. Maar we willen ook een praktische mogelijkheid bieden aan alle ondertekenaars van de open brief (en aan alle andere inwoners van Nederland) om direct aan de slag te gaan met het opwekken van zonne-energie.

Samen met ODE, Organisatie voor Duurzame Energie, heeft stichting iNSnet de coöperatieve vereniging de Zonvogel BA opgericht. De coöperatie wordt mede gesteund door Dr. Hermann Scheer, de grondlegger van het Duitse feed-in systeem en nu voorzitter van de wereldwijde organisatie voor duurzame energie IRENA, die het comité van aanbeveling voorzit.

Iedereen kan lid worden. Als lid van de Zonvogel kunt u:

 • zelf zonne-energie opwekken, ook als u geen eigen dak beschikbaar heeft;
 • de kosten voor elektriciteit niet verder laten stijgen;
 • geld verdienen in plaats van geld uitgeven aan elektriciteit;
 • sparen voor een toekomst vol zonne-energie;
 • samen een vuist maken tegen klimaatverandering.

Door samen in een coöperatie zonne-energie op te wekken, kunnen we de nadelen en beperkingen van de SDE subsidie opvangen en compenseren met nieuwe mogelijkheden. Alle informatie daarover vindt u op de website: http://www.zonvogel.nl

Ook vindt u daar informatie over het lidmaatschap en een aanmeldformulier.

We kunnen lang blijven praten. Maar we kunnen ook laten zien dat het anders kan. Word daarom lid van de Zonvogel. En help mee om de daken van Nederland blauw te kleuren en onze toekomst groen te houden.

Ga nu naar www.zonvogel.nl en word lid!

Met vriendelijke groet,
namens cv de Zonvogel BA,

Peter van Vliet
voorzitter”

Ik ondersteun deze actie, en vermeld dit initiatief dan ook met trots op de blog!

Ik zeg: “DOEN!” (wijzend met vingertje a la M. de Hond 😉 ).

0 gedachten over “Zonvogel in oprichting

 • Ik vind er nog weinig concreets aan. En zonder decente, ongecapte en VASTE Einspeise Vergütung in NL moet ik nog zien of er überhaupt grote projecten rendabel gemaakt kunnen gaan worden.

  Verder natuurlijk toe te juichen initiatief. Voorwaarden: honderd procent professionaliteit, en een Nederlands EEG. Alle andere “regelingen” en “initiatieven” zijn keihard stuk gelopen op de realiteit van alledag.

 • @Polder Rat: Het initiatief is er al! Dat is goed en lovenswaardig te noemen. Hopelijk gaat de website van de “Zonvogel” de komende dagen gevuld worden met extra informatie.

 • Ik weet het niet, ik krijg op de een of andere manier het gevoel dat er iets niet in de haak is. Onderbouwen kan ik dit niet.

  Ik wacht dus voorlopig nog even af voordat ik hier ga instappen.

 • Nou, “niet in de haak” lijkt me voorlopig nog prematuur. Ik zou het eerder op “nog onvolgroeid” willen gooien. Ik leverde regelmatig informatie over de SDE en het EEG aan de initiatiefnemers van de feed-in intekenactie, die totaal onbekend was bij hen. Ergo: er mot nog heul veul geleerd worden daar…

  Laten we d’r goede hoop op houden dat het “leren” de dames (?) en heren goed af zal gaan. Eerste taak voor het komende jaar: kennis nemen van de ranzige regelgeving voor elektra in dit bezopen landje, en kijken wat je dan nog daadwerkelijk kunt realiseren zonder vreselijke “administratieve ongelukken” te krijgen. Ook Qurrent heeft bij mijn weten nog geen “deuk in het fossiele pak boter” kunnen slaan. Ik hoop uiteraard dat die “deuk” er zeer rap gaat komen. Want dat is echt broodnodig…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.