Macbook Pro review

Tijdens mijn lange vakantie in het buitenland, heb ik een Apple Macbook Pro op de kop getikt (ca. 350-400 EUR goedkoper tov Nederland). Mede geholpen door de goede wisselkoers, was de keuze snel gemaakt. Voor mijn hobby fotografie is de keuze gevallen op een kleine Macbook Pro (met een 13 inch scherm). Een accu-duur van 7-8 uur moet reeel zijn aldus de geluiden die ik hoor. Reizen wordt daarmee ook makkelijk, en ik kan nu via de draadloze internetverbinding alsnog vanuit Los Angeles de diverse nieuwsbronnen lezen.

De Macbook is in verschillende varianten verkrijgbaar. De 13 inch variant is iets groter als een A4-pagina, en circa 15 mm dik. Het gewicht is rond de 1-1,2 kg. Erg handelbaar. Door het ontwerp, geheel gefreesd uit een blok aluminium, is een zeer stugge constructie ontstaan.

Als hart van de machine is mijn versie voorzien van een Intel Core2Duo op 2,13GHz kloksnelheid. Voorzien van Mac OS/X Leopoard, en 2 Gb intern geheugen goed genoeg om onderweg de praktische zaken als email/agenda/surfen goed en vlot te vervullen.

De voeding om de accu (intern) op te laden is voorzien van een Magsafe sluiting: de connector om te laden is via een sterke magneet aan de laptop gekoppeld. Struikel je over het netsnoer, dan schiet ie zonder problemen los (en laat geen schade achter).

De accu-duur zal ik later deze week testen, als mijn terugreis vanaf Los Angeles naar Amsterdam vele uren zal duren. Uiteraard moet ik mijn Wlan uitschakelen tijdens de vlucht, en kan ik de intensiteit van het beeldscherm verlagen.

Tijdens mijn 3 weekse reis heb ik circa 50 Gb aan ‘raw’ fotomateriaal geschoten, dus ik kan deze nu alvast backuppen naar mijn laptop.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.