Stookseizoen begonnen vanaf 3 oktober

gasHier is vandaag formeel het stookseizoen begonnen: de centrale verwarming staat op een bescheiden 20 graden Celsius ingesteld. De CV_temperatuur voor de verwarming is van de zomerstand (30 graden instelling) naar een iets hogere stand gezet (50 graden Celsius).

Ik kan de CV nog opkrikken naar 80 graden Celsius, maar dat is hoogst noodzakelijk bij strenge winters/vorst.

Dus verwacht vanaf oktober in de gas-verbruik statistieken een toename in het fossiele gas (wel neem ik via GreenChoice duurzaam gas af, doch ik ga dit keer extreem sparen voor een solarboiler met CV-faciliteiten 🙂 )

0 gedachten over “Stookseizoen begonnen vanaf 3 oktober

 • Hier precies hetzelfde, hier is het stookseizoen ook op 3 oktober begonnen. Vanochtend moest mijn CV ketel weer de kamer opwarmen omdat het kouder was dan 19.2 graden.

  Wij gebruiken de volgende instellingen:

  07:00 – temperatuur 19.2 graden
  17:00 – temperatuur 19.4 graden
  21:30 – temperatuur naar 18.0 graden ( eco-temp ).

  Als we het echt koud krijgen gaat de temperatuur naar 19.6 of naar 19.8.. Meestal is dan het aanslaan van de CV voldoende om het weer warm te krijgen.

  Onze aanvoertemperatuur van de CV is ingesteld overigens op 55 graden op dit moment. Daar heeft hij ook in de hele strenge vorstperiode van begin 2009 op gestaan en dat ging prima.

  Het is nu te hopen dat met ons HR++ glas en de extra vloerisolatie het nog sneller warm hebben en de temperatuur ook beter vast kunnen houden in huis.

 • Marcel Kremer zegt:

  Met een modulerende ketel is het toch niet meer nodig om de ketel op een lagere maximale temperatuur in te stellen?

 • Door aanpassen van het CV-temperatuur wordt niet meer dan nodig aan aardgas verstookt. Modulerend wil het stookgedrag regelen, maar NIET de temperatuur van het CV-circuit.
  Momenteel laat ik mijn woning op constant 18 graden Celsius als ik slaap/weg ben, en 20 graden Celsius als ik thuis ben verwarmen. Volgende week zal ik kijken of/hoe dit van invloed is tov de eerdere insteling (nacht/afwezigheid 15 graden Celsius, thuiskomst 20 graden Celsius).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.