Verloop van voorschot 2006-2010

Inmiddels het voorschotbedrag weer kunnen aanpassen, en even gekeken naar de invloed op de energienota voor het jaar. Het betreft overigens hierbij het aardgas en elektriciteitsdeel (inclusief netwerk-en transportkosten.

voorschot 2010 overzichtAls basis heb ik het jaar 2006 benut, het jaar waarbij ik nog trouw bij Essent (nu: RWE) klant was. Met de verkoop van Essent aan RWE, en het aanzienlijke deel van kernenergie bij RWE als energie-bron, heb ik besloten de overstap naar GreenChoice te maken.

Nu kan ik een verhaal lang uitschrijven, maar t.o.v. 2009 gaat het bedrag voor energie iets omhoog. Ongetwijfeld zal dit te maken hebben met het verhogen van belastingen. Daarnaast heb ik vanaf juli 2009 het aardgas voor 3 jaar vast gezet in prijs.Hierdoor betaal je ‘iets’ meer per m3 aardgas, maar verwachting is dat aardgas de komende jaren toch harder in prijs gaat stijgen. Hiermee valt dat laatste dus hopelijk positief uit.

Het voorschotbedrag in 2009 was EUR 77 per maand, en is nu EUR 64 per maand geworden. Oh… en zal nog wel lager worden ook als het aan mij ligt ­čśë En het verschil, EUR 13, dat stroomt extra hard naar mijn Triodos Maandsparen rekening : het spaarpotje voor de Atag QSolar!

Ga ik echter de teruggave van GreenChoice (ontvangen in september j.l. door de teruglevering van zonneenergie aan het net) erbij betrekken, dan is mijn energie-kostenpost voor 2009: EUR 756  -/- EUR 233,40 = EUR 522,60 op jaarbasis (per maand: EUR 43,55)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.