Cartoon

Ik trof tijdens het surfen een heldere cartoon aan over de elektrische auto/brommer/motor/scooter. De cartoon maakt duidelijk dat met de aanschaf van een elektrisch voertuig de wereld niet per definitie schoner wordt door het gebruik hiervan.

Mocht je dus een elektrisch voertuig (auto/motor/brommer/scooter/fiets) aanschaffen, dan zul je ook moeten nadenken hoe de energie gegenereerd wordt.

Immers, als er een gas/bruinkool/steenkool/kerncentrale gebouwd moet worden voor het volledig laden van de elektrische voertuigen, dan zijn ‘we’ niet goed bezig:

De verbranding van fossiele brandstoffen geven roet, fijnstof en CO2 uitstoot, en de kerncentrale laat ons nog vele tien-duizenden jaren nagenieten van afgewerkte splijtstoffen (die jaar op jaar ook lastiger te delven zijn).

Daarom moet de overheid (ongeacht welk land, maar ook lokale/regionale overheden hebben hier een taak in) hier bij stil staan, en actief inzetten op duurzame energiebronnen als windenergie, zonneenergie (CSP, zonnepanelen), of andere mogelijkheden.

cartoon-ecar

0 gedachten over “Cartoon

  • Ik ben ervan overtuigd dat mensen die een EV aanschaffen zo bewust zijn van hun voetafdruk dat deze kartoon nvt is.
    …toch??

  • Nou? zou het? Als ik zie dat een fiets met elektrische hulpmotor als ‘warme broodjes over de toonbank gaan’, onder het verkoop-argument dat het het milieuvriendelijk is…. dan is de consument nog zeker niet kritisch genoeg!

  • @jeroen: beter is gewoon zelf te fietsen zonder ondersteuning 🙂 Scheelt zowiezo in Nederland een meurende kolen/gas-centrale (tenzij de Overheid daadwerkelijk duurzaam beoogt en als de wiedeweerga subiet PV-paerken & windmolenparken uit de grond laat schieten (al is het maar voor een inhaalslag naar Belgie en Duitsland in te zetten, ipv als ‘braafste jongetje van de klas als laatste te eindigen’. Quote van acteur Sean Connery: “losers don’t go to the prom, the winner gets to scre….ehh DATE the prom-queen” 😉
    Dus kom op Den Haag: “get movin’ ” 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.