Ligfiets Optima Stinger

Optima-stingerVandaag kan ik mijzelf de trotse bezitter van een ligfiets noemen! Ik heb al eerder eens een ligfiets gehuurd, om te kijken dit wel ‘iets’ is. Sterker nog: na een hele dag schaterlachend door Eindhoven te rijden (dank je wel, De Liggende Hollander), ben ik na lang zoeken op internet terecht gekomen in Medemblik, bij ligfiets-specialist Ted de Lange.

De diverse acties naar een mooie, goede tweedehandse waren helaas veelal stuk gelopen op punten als onderhoud/vervanging, roest op frames, of juist niet een model wat mij aansprak.

Al met al is deze ligfiets, de Optima Stinger, nu met veel plezier in ontvangst genomen. Momenteel is hij uitgerust met schijfremmen voor en achter (kabelbediend, geen hydraulische), derailleur van Shimano, achtervering, een kleine bagagedrager (en reflector).

Uiteraard zal ik de fiets nog aankleden met een kilometer-teller, misschien zelfs GPS (wie gaat nu met de kaart op pad, da’s zooooo eighties! šŸ˜‰ ). De eerste 5-10 kilometer heb ik samen met een vriend (ook vandaag geslaagd met een Optima Baron, in blauwe kleurstelling) veilig doorstaan. Het blijft nog wel wennen aan het erg directe stuurgedrag, en natuurlijk het wennen aan het fietsen (hoge omwenteling van de pedalen). Maar wel goed voor mijn conditie, zodat ik in de weekenden zowiezo lekker kan sporten!

EĆ©n gedachte over & ldquo; Ligfiets Optima Stinger & rdquo;

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.