Meterstanden registratie

Via een tip op het forum van Tweakers.net is de website “Read your meter” naar voren gekomen.

Je kan op deze website je meterstanden voor elektriciteit, gas, waterverbruik invoeren en er leuke statistieken op los laten (voorbeelden zoals uitstoot CO2 per hoofd huishouden, of per m2 woonoppervlak).

Ik heb mijn data ingevoerd vanaf begin augustus tot heden. Wel moet ik opmerken dat ik 4 elektriciteitsmeters heb, en ik niet kan aangeven dat meter 3 en 4 in deze website als ‘teruglevering’ of ‘feed-in’ verrekend moeten worden…. dit vertekend het voor mij enorm.

Maar voor de doorsnee nederlander die nog niets met teruglevering van doen heeft, is het wel een nuttig programma om stookgedrag, seizoensinvloeden en andere zaken naar voren te halen. Ook het toepassen van energiebesparende middelen zouden hierin hun aandeel zichtbaar kunnen maken. En natuurlijk kun je woningen met elkaar vergelijken, door het uitnodigen van vrienden en bekenden. Zie het als een soort ‘Hyves’ ┬á­čÖé

One thought on “Meterstanden registratie

  • Interessant!
    Heb me ook aangemeld, ik woon hier sinds 17/6, dus da’s een mooi beginpunt. 11/10 is de meter opgenomen en 11/11 had ik zelf de standen genoteerd, dus ik heb een beginnetje.
    Heb een remindertje in de calender gezet voor elke elfde, want dit wordt natuurlijk pas leuk als je het een jaartje (of drie) bijhoudt.
    Ben vooral benieuwd of mijn gasverbruik drastisch minder is dan in mijn vorige huis, want heb nu een houtkachel…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.